Ποιο Είναι το Πιο Εντυπωσιακό Ταμπλό?
Ποιο Είναι το Πιο Εντυπωσιακό Ταμπλό?

Ποιο Είναι το Πιο Εντυπωσιακό Ταμπλό?

H CES, είναι από τις πιο μεγάλες εκθέσεις ηλεκτρονικών συστημάτων στο Λας Βέγκας, έλκει το τελευταίο καιρό αρκετές από τις κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινήτων. Τόσο γνωστές και δημοφιλείς μάρκες όσο και νεοεισερχόμενους παίκτες, όπως είναι η κινεζική Byton.

 

H Byton το 2018 παρουσίασε ένα concept αυτοκίνητο, το οποίο φέτος εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο, πήρε έγκριση τύπου και θα αρχίσει να διανένεται, στην αγορά της Κίνας, προς τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε. Το όνομα αυτού Byton M-Byte και ένα από τα ιδιαίτερα και εντυπωσιακά στοιχεία του είναι και το ταμπλό του, το οποίο στη πρόσφατη CES παρουσιάζεται στην τελική του μορφή.

Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό ταμπλό

Η Κινεζική φίρμα έχει δώσει στη τεχνολογία αυτή το όνομα Shared Experience Display, η διαγώνιός του ούτε λίγο ούτε πολύ αγγίζει τις 48 ίντσες και όπως μπορείτε να δείτε στη παρακάτω φωτογραφία, ουσιαστικά καλύπτει όλο το μήκος του παρμπρίζ. Υπερβολικό; Σίγουρα ναι, ειδικά αν έχει κανείς υπόψη του πως για τον έλεγχό του και μόνο χρειάζονται άλλες δύο οθόνες. Μια σε διαστάσεις 8 ιντσών στην κονσόλα και άλλη μια 7 ιντσών ενσωματωμένη στο κεντρικό τμήμα του τιμονιού, και συγκεκριμένα πάνω από τον αερόσακο.

 

 

Η Κινεζικής εταιρία πάντως σίγουρα έχει την αίσθηση της υπερβολής του ταμπλό και έκριναν σκόπιμο να δώσουν διευκρινήσεις πως η τεχνολογία αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει καθόλου τις προδιαγραφές ασφαλείας ανεξάρτητα από τη χώρα του κόσμου στην οποία θα κυκλοφορήσει το M-Byte. Παράλληλα οι τεχνικές προδιαγραφές περιλαμβάνουν διαμοιρασμό της πραγματικά μεγάλης οθόνης έτσι ώστε ο οδηγός να λαμβάνει τις πληροφορίες που υπιθυμεί και οι επιβάτες να αξιοποιούν τις δυνατότητες του συστήματος infotainment. Στις άκρες του ταμπλό πάντως θα προβάλλεται η εικόνα από τις μικροκάμερες που θα υπάρχουν στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών.

 

 

H έκδοση που θα μπει τελικά σε παραγωγή για το Byton M-Byte πάντως δεν θα έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις από το concept σε ότι αφορά το σύστημα πρόωσής του αυτοκινήτου. Έτσι θα διατίθεται μια πισωκίνητη έκδοση με 272 ίππους ισχύ και μια τετρακίνητη, με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και συνδυαστική ισχύ 476 ίππων.

 

 

Δείτε το σχετικό video από το Youtube

 

 

Οι πληροφορίες για την αυτονομία αναμένεται να είναι ανάλογες με τις μπαταρίες, από τα 400 έως και τα 500 χιλιόμετρα.

 

Πηγή: CNN

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.