Τι Μπαταρία Φοράει το Αυτοκίνητο Μου?
Τι Μπαταρία Φοράει το Αυτοκίνητο Μου?

Τι Μπαταρία Φοράει το Αυτοκίνητο Μου?

Προφανώς έχετε φτάσει στο σημείο όπου αναζητάτε μια μπαταρία για το αυτοκίνητο σας και η πρώτη ερώτηση που έρχεται στο μυαλό είναι “τι μπαταρία φοράει το αυτοκίνητο μου?”

Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνετε πριν αναζητήσετε στο διαδίκτυο την μπαταρία, είναι να ανατρέξετε στο βιβλίο οδηγιών του κατασκευαστή. Σίγουρα εκεί μεταξύ άλλων πολλών χρήσιμων πληροφοριών θα βρείτε τον τύπο, την μάρκα ίσως αλλά και τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας. 

 

Όταν ανατρέξετε λοιπόν στο βιβλίο οδηγιών του αυτοκινήτου σας, να έχετε στο μυαλό σας τα παρακάτω πράγματα:

  1. Τις διαστάσεις της μπαταρίας αλλά και την χωρητικότητα του αυτοκινήτου σε διάφορες διαστάσεις μπαταριών. Κάποια οχήματα μπορεί να δεχθούν μπαταρίες διαφορετικών διαστάσεων.
  2. Την μέτρηση των Ampere που συστήνεται για το αυτοκίνητο σας. Αυτό έχει να κάνει με το ρεύμα που απαιτείται κατά την ψυχρή εκκίνηση του οχήματος.
  3. Χωρητικότητα σε απόθεμα ρεύματος. Έχει να κάνει με το πόσο διαρκεί η μπαταρία όταν ο εναλλακτήρας έχει κάποια βλάβη και δεν παράγει ενέργεια για την λειτουργία του αυτοκινήτου. Η θεωρία λέει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα αποθέματος, αλλά και τα Ampere της μπαταρίας, τόσο το καλύτερο.

Πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε τακτικούς ελέγχους στην μπαταρία?

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουμε σημασία στην κατάσταση που βρίσκεται η μπαταρία του αυτοκινήτου μας, μέχρι να είναι δύσκολο να πάρει μπρος ή και να ακινητοποιηθεί τελείως. Αυτό δεν είναι σωστό όμως, ο καλύτερος τρόπος είναι να απευθύνεστε σε εξειδικευμένα σημεία για τακτικούς ελέγχους στην κατάσταση της μπαταρίας.

Για έλεγχο μπαταρίας καλέστε την AUTOBESIKOS στο 210 8001111 όπου διαθέτουμε πρότυπο συνεργείο επισκευής BOSCH.
Το Service μας βρίσκεται στην Λ.Κηφισίας 323 στην Κηφισιά. 

Είναι προτιμότερο να αφιερώσει κάποιος μερικά λεπτά από τον χρόνο του για έναν έλεγχο σε τακτά χρονικά διαστήματα από το να ταλαιπωηθεί με την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου σε κάποια απρόοπτη στιγμή.

Τι πρέπει να προσέξει κάποιος κατά την αγορά μιας μπαταρίας?

Τα αυτοκίνητα με την πάροδο του χρόνου αποκτούν ολοένα και περισσότερες νέες τεχνολογίες. Αυτό σημαίνει ότι οι απαιτήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια είναι αυξημένες και κατ’ επέκταση η μπαταρία που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι υψηλής απόδοσης. Μην δελεαστείτε μόνο από τον παράγοντα τιμή. Είναι αντιληπτό ότι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε λίγο πιο ευαίσθητοι στο κόστος, αλλά αν αντικαταστήσετε τελικά πολύ πιο νωρίς την μπαταρία από ότι θα έπρεπε, τότε είναι σαν να την έχετε πληρώσει 2 φορές!

 

 

Τα περισσότερα αυτοκίνητα στις ημέρες μας έχουν το Start / Stop System το οποίο δημιουργεί μεγαλύτερες καταπονήσεις σε μια συμβατική μπαταρία από τις συχνές επανεκκινήσεις του κινητήρα. Οπότε η συμβατική μπαταρία θα διαρκέσει πολύ λιγότερο από μια μπαταρία υψηλής απόδοσης. Το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα χαρεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες ακόμη και τηλεφωνικά για την μπαταρία που θα πρέπει να επιλέξετε για το αυτοκίνητο σας.

Απλά καλέστε μας στο 210 800 1111

Εκτός από την μπαταρία, μπορεί να υπάρχει και άλλη βλάβη?

Όταν το αυτοκίνητο σας δεν γυρίζει την μίζα για να πάρει μπρος ο κινητήρας, τότε πολλοί είμαστε βέβαιοι ότι πρέπει να αλλάξουμε την μπαταρία για να αποκαταστήσουμε την βλάβη. Η αλήθεια είναι ότι μια στις τρεις φορές φταίει η μπαταρία για ένα τέτοιο σύμπτωμα. Επίσης η μπαταρία του αυτοκινήτου σας, μπορεί να χάλασε γιατί φταίει κάποιο άλλο εξάρτημα του κυκλώματος που θα καταπονήσει και την νέα μπαταρία που θα επιλέξετε.

 

 

Είναι αντιληπτό ότι όταν η πηγή του κακού είναι άλλη, τότε η αλλαγή στην μπαταρία δεν θα λύσει το πρόβλημα της βλάβης. Για να γλυτώσετε χρόνο και χρήματα, το σωστό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο συνεργείο που θα κάνει όλες τις απαραίτητες μετρήσεις στο κύκλωμα του αυτοκινήτου για να μην πάει χαμένη η αντικατάσταση μιας μπαταρίας.

Τι Μπαταρία Φοράει το Αυτοκίνητο Μου? – Συμπέρασμα

Ο πρώτος τρόπος για να δείτε όλα τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας που θα πρέπει να επιλέξετε για το αυτοκίνητο σας, είναι να ανατρέξετε στο βιβλίο χρήσης του κατασκευαστή. Εκεί θα δείτε ποια μπαταρία φοράει το αυτοκίνητο σας. Ωστόσο, καλό είναι να μην κάνετε μόνοι σας την διάγνωση γιατί μπορεί να μην κατανοήσετε κάποιες από τις τεχνικές προδιαγραφές πλήρως και να μην αγοράσετε την σωστή.

 

 

Επίσης, η μπαταρία είναι η αιτία ακινητοποίησης ενός οχήματος μόλις μία φορά στις τρεις περιπτώσεις. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε κάποιο έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες μετρήσεις του ηλεκτρικού κυκλώματος και να σας προτείνει την καλύτερη λύση για το αυτοκίνητο σας.

Autobesikos Service: Κηφισίας 323, Τηλ.: 210 800 1111

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.