Δείτε την επίσημη παρουσίαση του Tesla Cybertruck (ViD)
Δείτε την επίσημη παρουσίαση του Tesla Cybertruck (ViD)

Δείτε την επίσημη παρουσίαση του Tesla Cybertruck (ViD)

Σίγουρα πρόκειται για ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο ωστόσο όμως δεν είναι και το πιο όμορφο στην κατηγορία του. Πάντως σίγουρα το ημιφορτηγό Cybertruck έχει ξεπεράσει ακόμη και την ίδια την Tesla όσον αφορά την καινοτομία στην σχεδίαση του.

Είναι ένα αυτοκίνητο που θυμίζει κατά πολύ τα διαστημικά αυτοκίνητα που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς σε ταινίες του Hollywood. Σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το “Επιστροφή στο μέλλον” ή και το “Blade Runner”.

Το υλικό κατασκευής του είναι το ατσάλι και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντέχει ακόμη και επίθεση με όπλο διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Το ίδιο ανθεκτικά υπόσχεται η εταιρία ότι είναι και τα τζάμια του αυτοκινήτου. Ωστόσο στην επίσημη παρουσίαση, μπορείτε να δείτε και στο video που ακολουθεί, το τζάμι της πόρτας του οδηγού έσπασε!

Tesla Cybertruck – Χαρακτηριστικά

Το βασικό στοιχείο λοιπόν του Cybertruck είναι η ανθεκτικότητα και αυτό ζητάει ο μέσος Αμερικανός αγρότης. Εκτός όμως από την αντοχή, σημαντικά είναι η δυνατότητα έλξης καθώς και το φορτίο που μπορεί να δεχθεί ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Η καρότσα του ημιφορτηγού της Tesla είναι σχεδόν 2 μέτρα και έχει δυνατότητα ρυμούλκυσης μέχρι και τα 1587 κιλά. Η ικανότητα έλξης του είναι επίσης εντυπωσιακή μιας και μπορεί να σύρει τρέιλορ των 6,3 τόνων.

Έχει ιδιαίτερα μεγάλη ευελιξία κίνησης εκτός δρόμου και το χρωστά στην πνευματική ανάρτηση. Η ανάρτηση αυτή έχει τεχνολογία που μπορεί να σηκώσει το αυτοκίνητο έως και 41 εκ. από το έδαφος. Επειδή όμως ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι και εργαλείο, η Tesla σκέφτηκε να εφαρμόσει τεχνολογίες παροχής ρεύματος προκειμένου να μπορεί να φορτίσει ο οδηγός επαναφορτιζόμενα ηλεκτρικά εργαλεία.

Η έκδοση της παρουσίασης του ημιφορτηγού της Tesla είναι με 4 πόρτες και 6 θέσεων. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα διακρίνει κανείς την μεγάλη οθόνη αφής με τις 17 ίντσες.

 

 

Το Tesla Cybertruck δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από ηλεκτροκίνητο. Η κίνηση έρχεται στους πίσω τροχούς και η εταιρία δίνει την δυνατότητα και για τετρακίνητες εκδόσεις για όσους το επιθυμούν. Οι τεχνικές λεπτομέρειες για όλους τους κινητήρες και τις μπαταρίες δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί από την Tesla.

 

 

Αυτό που έκανε η εταιρία γνωστό είναι ότι οι επιδόσεις της κορυφαίας έκδοσης είναι τρομακτικές. Τα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε περίπου 2,9 δευτερόλεπτα ή σε 6,5 δευτερόλεπτα για την βασική έκδοση. Για να καλύψουμε και την ερώτηση για την αυτονομία ενός τέτοιου αυτοκινήτου, θα είναι από 400 – 800 χιλιόμετρα για την κορυφαία έκδοση του Tesla Cybertruck.

 

 

Η τιμή της βασικής έκδοσης θα είναι κάτι λιγότερο από τα $40,000 και θα φτάνει έως και τα $70,000. Το εύρος τιμής είναι πάνω στο F150 της Ford και οι κρατήσεις του Cybertruck υπολογίζεται να ξεκινήσουν στο τέλος του 2021.

 

 

Πηγή: CNN Greece

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.