Πως Να Πάρεις Δάνειο Αυτοκινήτου?
Πως Να Πάρεις Δάνειο Αυτοκινήτου?

Πως Να Πάρεις Δάνειο Αυτοκινήτου?

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν ενδιαφέρον πλέον για την αγορά ενός αυτοκινήτου. Το αγοραστικό κοινό δείχνει να έχει ξεπεράσει λίγο την ανασφάλεια και έχει μια καλύτερη αίσθηση αυτοπεποίθησης και κοιτούν καταναλωτικά αγαθά υψηλής εμπλοκής και μακράς διάρκειας όπως είναι το αυτοκίνητο.

 

 

Για όσους έχουν διαθέσιμα μετρητά μπορούν να κάνουν εύκολα την αγορά τους. Κάποιο άλλοι όμως δεν έχουν όλο το ποσό και πρέπει να στραφούν στην λύση της χρηματοδότησης μέσω τράπεζας. Η ερώτηση που προκύπτει είναι “πως μπορώ να πάρω δάνειο αυτοκινήτου?


Η παλιότερη λύση των γραμματίων δεν είναι πλέον διαθέσιμη και είναι απόλυτα λογικό. Ωστόσο θα πρέπει να στραφείς σε κάποιον αξιόπιστο έμπορο αυτοκινήτων, ο οποίος έχει συνάψει κάποιες σχέσεις με τραπεζικά καταστήματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

Πως Να Πάρεις Δάνειο Αυτοκινήτου?

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να απαντήσουμε την ερώτηση σχετικά με το πως μπορείς να πάρεις δάνειο για την αγορά αυτοκινήτου.

Κάνε τον προϋπολογισμό σου πριν αποφασίσεις

Πριν ξεκινήσεις θα πρέπει να υπολογίσεις πόσα χρήματα μπορείς να δίνεις με σχετική άνεση το μήνα για την δοση του αυτοκινήτου σου.

Μην υπερεκτιμήσεις τις δυνατότητες σου, θα το μετανιώσεις στην πορεία και προσπάθησε να βγάλεις τον ενθουσιασμό που ενέχει η αγορά ενός αυτοκινήτου.

Αν χρειάζεσαι έναν σχετικά ασφαλή τροπο υπολογισμού, τότε θα σου πρότεινα να υπολογίσεις ότι το 15-20% των μηνιαίων αποδοχών σου είναι κάτι που δεν θα σου φανει τόσο βαρύ. Ωστόσο, εσύ γνωρίζεις καλύτερα τις υποχρεώσεις σου κάθε μήνα και αυτο το ποσοστό υποθέτει ότι δεν υπάρχουν άλλες δόσεις σε εκκρεμότητα για το διάστημα που έρχεται.

 

 

Αν τώρα έχεις και άλλες υποχρεώσεις γενικότερα (ενοίκιο, άλλη χρηματοδότηση, λοιπά έξοδα), τότε καλό είναι αυτές να μην ξεπερνούν το 40% των μηνιαίων σου αποδοχών.

 

 

 

CLICK HERE για να ΔΕΙΣ περισσότερα για το Νέο Peugeot 3008

Να έχεις γνώση για τα στοιχειώδη

Αφου λοιπόν είσαι αποφασισμένος να αγοράσεις αυτοκίνητο με χρηματοδότηση, τότε καλό θα ήταν να έχεις μια γνώση & εξοικιώση με τους βασικούς όρους του δανεισμού.

 

 

· Δάνειο για αυτοκίνητο: Το δάνειο αγοράς αυτοκινήτου είναι μόνο μια έγγραφη συμφωνία με τον δανειστή (τράπεζα) όπου συμφωνείτε να σου δώσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για να αποκτήσεις το αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει. Θα πρέπει να εξοφλήσεις το ποσό σε ορισμένη χρονική διάρκεια αποπληρωμής. Θα επιβαρυνθείς με επιτόκειο, προκειμένου το τραπεζικό κατάστημα να καλύψει την επισφάλεια και να δημιουργήσει κέρδος από την μεταξύ σας συναλλαγή. Επίσης, η κυριότητα του αυτοκινήτου θα παραμείνει στον δανειστή μέχρι και την εξόφληση του δανείου.

 

 

· Επιτόκιο και είδος επιτοκίου (σταθερό ή κυμαινόμενο) Επιτόκιο δανείου είναι το ποσοστό απόδοσης που δίνει ο οφειλέτης στο τραπεζικό κατάστημα. Αν για παράδειγμα έχεις ένα δάνειο για ένα έτος των 2.000€ και το επιτόκιο ορίζεται ως 5%, τότε θα πρέπει να επιστρέψεις στη τράπεζα 2.100€ μέσα σε διάστημα ενός έτους.

 

 

· Ποσό του δανείου: Είναι το χρηματικό ποσό που θα λάβεις από την τράπεζα για να αγοράσεις το αυτοκίνητο. Θα πρέπει να έχεις μια προκαταβολή για να πάρεις πιο εύκολα το δάνειο. Το ποσό που υπολείπεται είναι το ποσό του δανείου.

 

 

· Δόση ανα μήνα: Είναι το χρηματικό ποσό που θα καταβάλεις μηνιαίως για να αποπληρώσεις το δάνειο. Η μηνιαία δόση έχει ορισμένη προθεσμία και περιλαμβάνει και το επιτόκιο.

 

 

· Διάρκεια αποπληρωμής δανείου: Είναι ο χρονικός ορίζοντας μέσα στον οποίο πρέπει να εξοφλήσεις το ποσό του δανείου και τους ανάλογους τόκουςα

Ποια δικαιολογητικά θα χρειαστείς;

Τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείς για όποιο τραπεζικό κατάστημα προκειμένέου να πάρεις έγκριση δανείου και να αγοράσεις το αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει είναι τα παρακάτω:

  1. Εκκαθαριστικό απο την εφορία και για την τελευταία οικονομική χρήση
  2. Φωτοτυπία της ταυτότητας σου
  3. 2 από τις πιο πρόσφατες αποδείξεις μισθοδοσίας
  4. Λογαριασμός από κάποια ΔΕΚΟ στο όνομα του ενδιαφερόμενου

Πως αξιολογούν οι τράπεζες τις αιτήσεις για δάνειο;

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια που αξιολογούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προτού εγκρίνουν μία αίτηση για δάνειο. Κριτήρια όπως η ηλικία του ανθρώπου που κάνει αίτηση, εισοδηματικά κριτήρια, η μόνιμη κατοικία, η οικογενειακή κατάσταση, την επαγγελματική κατάσταση, την περιουσιακή κατάσταση και κάποια άλλα.

 

 

Ο σκοπός είναι να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για τον ενδιαφερόμενο οφειλέτη, γι’ αυτό το λόγο θα αξιολογήσουν επίσης αν έχει δυνατότητα αποπληρωμής σε μετρητά, το ποσό που δίνει μηνιαίως για ενοίκιο στο σπίτι, αλλά την επαγγελματική του επισφάλεια. Τα κύρια κριτήρια που αξιολογούν οι τράπεζες την καλή «συμπεριφορά» του ενδιαφερόμενου οφειλέτη μέσα σε μια χρηματοδότηση είναι τα παρακάτω:

  • Ο/Η αιτών/ούσα να έχει σταθερή εργασία τα τελευταία χρόνια
  • Το ετήσιο ύψος των μηνιαίων δόσεων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 30%-40% του εισοδήματος που έχει δηλώσει
  • Να μην υπάρχουν εκκρεμότητες ή να έχουν γίνει ρυθμίσεις σε άλλη χρηματοδότηση που ενδεχομένως να έχει (κάτι που να μην δείχνει ότι υπάρχει αδυναμία πληρωμής)

Κατόπιν τούτου, το τραπεζικό κατάστημα ενδέχεται να ζητήσει και να μπουν ένας ή και εγγυητές. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική και έτσι την εξετάζει η τράπεζα. Να σημειωθεί ότι ο εγγυητής ή οι εγγυητές θα πρέπει να ικανοποιούν και αυτοί με τη σειρά τους κάποιες προϋποθέσεις, που θα δείχνουν στην τράπεζα την ομαλότητα στην διαδικασία αποπληρωμής του δανείου.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.