Ποια premium μάρκα έκανε τις περισσότερες πωλήσεις το 2018?
Ποια premium μάρκα έκανε τις περισσότερες πωλήσεις το 2018?

Ποια premium μάρκα έκανε τις περισσότερες πωλήσεις το 2018?

Όταν κάποιος έχει στο μυαλό του πολυτελή ή αλλιώς premium αυτοκίνητα, τότε σίγουρα βάζει μέσα στις επιλογές του ένα τουλάχιστον από τα Γερμανικά. Οι 3 κορυφαίες premium μάρκες δεν είναι άλλες από την Audi, την BMW και την Mercedes.

 

Αυτή η Γερμανική τριάδα είναι που κάνει και τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως στην κατηγορία των premium. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η BMW είχε την πρωτιά. Τα τελευταία χρόνια όμως η Mercedes έχει κερδίσει το χαμένο έδαφος στις προτιμήσεις των αγοραστών και έρχεται πρώτη συνεχόμενα.

Πρώτη η Mercedes στις προτιμήσεις του κοινού

Για να γίνουμε ακόμη πιο συγκεκριμένοι, η Γερμανική φίρμα τιμολόγησε κάτι περισσότερο από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2018. Αυτή η ενισχυμένη θέση της στην αγορά του αυτοκινήτου μεταφράζεται σε αύξηση 0.9% σε σχέση με το 2017. Την δεύτερη θέση κατέχει η BMW όπου και αυτή ενίσχυσε την θέση της σε σχέση με το 2017 κατά 1,8%  και με λίγο παραπάνω από 2,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα για το 2018. 

 

Ο χαμένος παίκτης θεωρείται η Audi μιας και υποχώρησε σε μονάδες πώλησης κατά -3,5% και έχοντας πουλήσει 1,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

 

Αν υπολογίσει κανείς τις πωλήσεις ανά όμιλο, τότε το group της BMW κατέχει την πρωτιά γιατί εντάσσονται τα Mini και τα Rolls Royce. Η Rolls Royce είχε ανεπανάληπτο ρεκόρ αύξησης πωλήσεων, μιας και ενίσχυσε τη θέση της κατά +22.2% σε σχέση με το 2018. Αυτή η αύξηση αντιστοιχεί σε 4,100 αυτοκίνητα, αριθμός συγκριτκά μικρός, ωστόσο αντιστοιχεί σε μγάλο αναλογικά τζίρο. Αυτό συμβαίνει γιατί η τιμή τιμολόγησης είναι αρκετἀ υψηλή για την top-premium μάρκα.

 

Αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον για την BMW είναι ότι έχει αυξημένο ρυθμό πώλησης σε ηλεκτρικά και υβριδικά καθώς και για τα αυτοκίνητα του τμήματος Μ. Η αύξηση για τα πρώτα ειναι της τάξης του +38% και τα αυτοκίνητα της σειράς M αυξήθηκαν κατά +27%.

Το group της Daimler στπ σύνολο του, τιμολόγησε 2,44 εκατομμύρια αυτοκίνητα και μέσα σε αυτό το νούμερο συμπεριλαμβάνονται και τα Smart. Τα Smart έχουν μικρό μερίδιο στις πωλήσεις της Daimler μιας και αντιστοιχούν σε περίπου 128,000 αυτοκίνητα.

 

Η Mercedes είναι αντιληπτό ότι με τα νέα μοντέλα, τις βελτιωμένες επιδόσεις και τις νέες τεχνολογίες είναι τα πλέον ελκυστικά αυτοκίνητα για το αγοραστικό κοινό παγκοσμίως. Αυτό ενισχύει την εμπορικότητα της μάρκας τόσο σε επίπεδο νέων αλλά και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Τα μεταχειρισμένα Mercedes όταν είναι σε καλή κατάσταση και σχετικά πρόσφατης ταξινόμησης είναι μια πάρα πολύ καλή αγοραστική επιλογη.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.