Τα παιδικά καθίσματα έχουν αερόσακο?
Τα παιδικά καθίσματα έχουν αερόσακο?

Τα παιδικά καθίσματα έχουν αερόσακο?

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι τα παιδικά καθίσματα στο αυτοκίνητο είναι ΑΚΡΩΣ απαραίτητα και έχουν αποδείξει την χρησιμότητα τους διαχρονικά. Πλέον θεωρείται αδιανόητο κάποιος που έχει μικρό παιδί να διανύσει έστω και μια μικρή απόσταση χωρίς να έχει τοποθετήσει το παιδί στο ειδικό κάθισμα.

 

Οι κατασκευαστές συνεχίζουν να εξελίσσουν αυτά τα καθισματάκια τόσο στο επίπεδο της άνεσης, του design όσο και στο επίπεδο της ασφάλειας. Έτσι έκανε την εμφάνιση του το εν λόγω κάθισμα το οποίο διατίθεται και στην Ελληνική αγορά.

Το πρώτο παιδικό κάθισμα με αερόσακο είναι πραγματικότητα

Από τα πρώτα σημεία εξέλιξης των παιδικών καθισμάτων ήταν η τοποθέτηση του συστήματος Isofix. Πλέον δεν υπάρχει αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής χωρίς να εξοπλίζεται με το Isofix που δεν είναι άλλο από ένα σύστημα μεγιστοποίησης στήριξης και στερέωσης του παιδικού καθίσματος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

 

Το επόμενο βήμα, ή και άλμα αν θέλετε, είναι η προσθήκη αερόσακων έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η καταπόνηση του παιδικού σώματος σε ενδεχόμενη σύγκρουση και να μεγιστοποιούνται οι συνθήκες ασφάλειας για τους μικρούς μας φίλους.

 

Έτσι λοιπόν κάνει την πρώτη του παρουσία το παιδικό κάθισμα με αερόσακους και με την ονομασία AxxisFix Air. Το κάθισμα αυτό έχει κατασκευαστεί από μια εταιρίας υψηλής εξειδίκευσης και μακρόχρονης παρουσίας στον κλάδο αυτό. Για να γίνει πραγματικότητα το παιδικό κάθισμα με αερόσακους, η εταιρία έχει συνάψει συνεργασία με τον οργανισμό Helite, που έχει μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή αερόσακων.


Το κάθισμα αυτό έχει Isofix όπως όλα τα άλλα που κυκλοφορούν στην αγορά και μπορεί να περιστρέφεται 360 μοίρες. Η δυνατότητα περιστροφής διευκολύνει την τοποθέτηση και απομάκρυνση του παιδιού από το κάθισμα.

 

Η τοποθέτηση των αερόσακων (2 αερόσακοι) έχει γίνει στο επίπεδο των ώμων και η ενεργοποίηση τους διενεργείται με φυσίγγιο με διοξείδιο του άνθρακα σε πίεση. Η ενεργοποίηση εφόσον χρειαστεί, είναι κυριολεκτικά αστραπιαία μιας και αρκούν 5 εκατοστά του δευτερολέπτου.


Όταν οι αερόσακοι εξελιχθούν πλήρως αγκαλιάζουν κυριολεκτικά το παιδί σε κατάσταση σύγκρουσης. Μπορείτε να δείτε στο video παραπάνω ότι το παιδί ουσιαστικά προστετεύεται από έναν “κλωβό” και δεν καταπονείται η σπονδυλική στήλη αλλά και ο αυχένας του. 

 

Θεωρούμε ότι σύντομα ολοένα και περισσότερα καθισματάκια θα βάλουν ανάλογες τεχνολογίες και ότι τα παιδιά θα κινούνται με την μέγιστη ασφάλεια. Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι η συνειδητοποίηση των ενδεχόμενων κινδύνων από τους γονείς και η πλήρη αξιοποίηση των διαθέσιμων μέσεων και τεχνολογιών.

 

Το κάθισμα αυτό κοστίζει στην Ελλάδα λίγο περισσότερο από τα €700. Σαφώς και συγκριτικά με τα άλλα καθισματάκια, είναι αρκετά πιο ακριβό, ωστόσο η μεγιστοποίηση της ασφάλειας του παιδιού, δεν θα πρέπει καν να μπαίνει στην λογική της σύγκρισης τιμών.

 

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.