Νέο Peugeot 208, ένα Premium Lifestyle Αυτοκίνητο
Νέο Peugeot 208, ένα Premium Lifestyle Αυτοκίνητο

Νέο Peugeot 208, ένα Premium Lifestyle Αυτοκίνητο

Πρόσφατα έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου Peugeot 208 και το αυτοκίνητο βραβεύθηκε ως το αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2020. Με μια πρώτη ματιά είναι αρκετά σαφές ότι το νέο 208 δεν προσπαθεί να κρύψει τον χαρακτήρα του. Μετά από την επιτυχία που γνωρίζει το Peugeot 3008, το 5008 αλλά και το εντυπωσιακό 508 έρχεται το νέο 208 να ακολουθήσει την ίδια ακριβώς φιλοσοφία που δεν είναι άλλη από την αναβάθμιση της γαλλικής μάρκας σε premium παίκτη της αγοράς του αυτοκινήτου.

Νέο Peugeot 208 με Premium Χαρακτηριστικά

Σχεδίαση & διαστάσεις

Αν ξεκινήσει κάποιος από την σχεδίαση και τις διαστάσεις όλων των νέων Premium μοντέλων της Peugeot (2008, 3008, 5008, 508) που έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά, θα διαπιστώσει τις αυξημένες διαστάσεις σε μήκος, πλάτος αλλά και χώρους.

 

 

Επίσης αυτά τα νέα μοντέλα της Peugeot έχουν πιο αεροδυναμικό design και χαμηλώνουν λίγο σε ύψος για να υπηρετήσουν το νέο χαρακτήρα της μάρκας. Η κάθετη μάσκα προσελκύει αμέσως όλα τα βλέμματα και καταλαβαίνει κανείς τα άλματα που κάνει η μάρκα τα τελευταία χρόνια.

 

Όμοια και το νέο 208 είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, χώρους, με καλύτερη αεροδυναμική και ελαφρώς χαμηλωμένο για να εξυπηρετεί αυτή τη φιλοσοφία.

Εσωτερικό & τεχνολογίες

Στο εσωτερικό του νέου Peugeot 208 παραμένει το χαρακτηριστικό οβάλ και μίνι τιμόνι, το i-cockpit και με τον πίνακα οργάνων να έχει τοποθετηθεί πιο ψηλά προκειμένου να μην αποσπάται το βλέμμα του οδηγού. Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της μάρκας ξεπέρασε τον καλύτερο εαυτό του μιας και στις πιο καλά εξοπλισμένες εκδόσεις, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και έχει ενδείξεις 3D και ενδείξεις με φουτουριστικά ολογράμματα.

 

 

peugeot 208 front

 

 

Η συνδεσιμότητα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τον προκάτοχο του νέου Peugeot 208. Το αυτοκίνητο διαθέτει οθόνη με σύστημα infotainment, μπορεί να συνδεθεί με όλες τις επιλογές σε Smartphones και τα γραφικά είναι εντυπωσιακά και πιο βολικά στην οπτική του οδηγού. Τα ηλεκτρονικά υποβοηθήματα επίσης περισσότερα σε σχέση με την κατηγορία που ανήκει το νέο 208. Σε αυτές τις τεχνολογίες περιλαμβάνεται σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος και τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης.

Αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής

Η ποιότητα των υλικών είναι σημαντικά αναβαθμισμένη τόσο ως προς τον προκάτοχο όσο και συγκριτικά με την κατηγορία που απευθύνεται το αυτοκίνητο αυτό. Τα πλαστικά μέρη στο εσωτερικό του είναι λίγο πιο μαλακά, δημιουργώντας την αίσθηση της ποιότητας, της πολυτέλειας και του trendy lifestyle στο εσωτερικό. Ο χώρος των αποσκευών δεν έχει ξεφύγει δραματικά από τον μέσο όρο της κατηγορίας και είναι χωρητικότητας 309 λίτρων.

Η αίσθηση της ποιότητας & της στιβαρότητας, δεν θα μπορούσε να μην αντικατοπτρίζεται και στην εμπειρία οδήγησης του νέου Peugeot 208.

Όποιος έχει την ευκαιρία να το οδηγήσει θα διαπιστώσει ότι μπορεί να κινηθεί ήπια και ξεκούραστα αλλά και πιο δυναμικά αν το επιθυμεί. Ο έλεγχος και το “πάτημα” του αυτοκινήτου δεν κρύβουν καμία δυσάρεστη έκπληξη για τον οδηγό. Στην πρώτη παρουσίαση του στην Πορτογαλία, οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου κάνουν λόγο για μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης με πολύ καλή και ισορροπημένη οδήγηση τόσο σε στροφές αλλά και σε πιο δυναμικό τρόπο οδήγησης.

 

 

Μάλιστα κάποιοι δημοσιογράφοι έκαναν λόγο για χαρισματικό πλαίσιο στο νέο Peugeot 208 και πολύ καλά σχόλια για τον κινητήρα των 1200 κ.εκ. με τους 130 ίππους με το turbo. Αυτός ο κινητήρας θα εφοδιάζεται με ένα νέο 8-άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Καλά σχόλια έγιναν και για τους άλλους turbo κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

 

Αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το νέο 208 μέσα στην πόλη μπορεί να επιλέξει τον βασικό κινητήρα των 75 ίππων για την μέγιστη οικονομία σε αστικό κύκλο.

 

 

Νέο Peugeot 208 & ηλεκτροκίνηση

Όπως καταλάβατε πρόκειται για ένα ακόμη αυτοκίνητο που αναμένεται να γνωρίσει επιτυχία, ανεβάζει πολύ τον πήχη στην κατηγορία και έχει τα περισσότερα premium χαρακτηριστικά. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να μην έχει και ηλεκτρική έκδοση που αναμένεται να παρουσιαστεί πολύ σύντομα στην Γαλλία. Ωστόσο σε αυτό το κομμάτι η Ελληνική πραγματικότητα είναι ακόμη κάποια βήματα πιο πίσω σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
 

 

Λίαν συντόμως θα παρουσιαστεί και ο επίσημος τιμοκατάλογος με όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις του νέου Peugeot 208 που δείχνει για άλλη μια φορά την Premium Lifestyle διάθεση της κορυφαίας Γαλλικής μάρκας.

Αν θέλετε να δείτε από κοντά και να οδηγήσετε το νέο Peugeot 208 ελάτε στην Peugeot Besikos

Αν θέλετε να δείτε όλα τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντισκωριακή προστασία και τι πρέπει να γνωρίζετε
Τι περιλαμβάνει ένας έλεγχος ΚΤΕΟ
Η μάρκα με τα ρεκόρ και στόχο την κορυφή για το 2020
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Πηγή άρθρου: CNN Greece

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.