Πως μια Mercedes επικοινωνεί με τους πεζούς?
Πως μια Mercedes επικοινωνεί με τους πεζούς?

Πως μια Mercedes επικοινωνεί με τους πεζούς?

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεχνολογική εξέλιξη στον χώρο του αυτοκινήτου είναι ραγδαία. Η εξέλιξη αυτή γίνεται με άλματα πλέον και παρασύρει κομμάτια της αυτοκίνησης που είναι λιγότερο γνωστά στο ευρύ κοινό. Τμήματα της τεχνολογίας που δεν γνωρίζουν έντονη δημοσιότητα. Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμέμα τι εννοούμε.

Η Mercedes στέλνει γραπτά μηνύματα σε διερχόμενους

Ένας τομέας για παράδειγμα που έχει εξελιχθεί με δραματικούς ρυθμούς αλλά δεν γνωρίζει μεγάλη δημοσιότητα, είναι το σύστημα φωτισμού των αυτοκινήτων. Όλοι γνωρίζουν ή έχουν ακούσει πλέον την τεχνολογία LED. Πιθανά όμως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν παρακλάδια της τεχνολογίας LED που έχουν εξελιχθεί και έχουν δώσει διαφορετικούς τύπους και χρήσεις στον φωτισμό.

 

Αν τώρα αναλογιστεί κάποιος το σύστημα φωτισμού των αυτοκινήτων δέκα χρόνια πριν, θα καταλάβει το τεχνολογικό άλμα που έχει γίνει πλέον σε αυτόν τον τομέα της αυτοκίνησης.

 

Μια εφαρμογή εξέλιξης της LED τεχνολογίας είναι ότι έχουν μπει συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου των φώτων προκειμένου να μην ενοχλούνται πλέον τα διερχόμενα οχήματα από τον έντονο φωτισμό.

 

Ας δούμε όμως που έχει φτάσει αυτή την τεχνολογία η Mercedes. Πάνω στην τεχνολογία LED έχει πατήσει η Γερμανική μάρκα και έχει δημιουργήσει το δικό της Digital Light System. Το σύστημα αυτό αξιοποιεί πάνω από ένα εκατομμύριο ανακλαστήρες και όχι μόνο ελέγχει την δέσμη των φωτιστικών σωμάτων σε σχέση με τις εξωτερικές συνθήκες, αλλά “γράφει” και μηνύματα στο εμπρός μέρος του οχήματος.

 

Τα μηνύματα αυτά μπορεί να είναι χρήσιμα δεδομένα για τον οδηγό σχετικά με τον καιρό, το οδικό δίκτυο, αλλά και γραπτά μηνύματα χιουμοριστικού περιεχομένου.

 

Για να καταλάβει κανείς τι ακριβώς εννοούμε μπορεί να δει το video απου ακολουθεί όπου μια εξαιρετική Mercedes-Maybach S-Class βρίσκεται σε πλατεία Ευρωπαϊκής πόλης και μέσω της τεχνολογίας Digital Light System δημιουργεί πειράγματα ή κάνει φιλοφρονήσεις στους διερχόμενους πεζούς. Για κάποιους από τους άνδρες, σαφώς και περνά από το μυαλό η επικοινωνία μέσω αυτής της τεχνολογίας με το “ωραίο” φύλο και το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει…

 

Δείτεο το video που ακολουθεί:

 

Πηγή: CNN Greece, Mercedes Benz

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.