Ποιο Αυτοκίνητο Θα Έχει την Καλύτερη Αεροδυναμική?
Ποιο Αυτοκίνητο Θα Έχει την Καλύτερη Αεροδυναμική?

Ποιο Αυτοκίνητο Θα Έχει την Καλύτερη Αεροδυναμική?

Η Mercedes έχει προσθέσει στην γκάμα της την καινούρια A-Class σε σεντάν ή αλλιώς τετράθυρη έκδοση. Στην χώρα μας ακόμη δεν έχει λανσαριστεί το εν λόγω μοντέλο, ωστόσο κατασκευάζεται ήδη για την Κινέζικη αγορά. Η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα διαθέσει την έκδοση αυτή και στην Ευρωπαϊκή αγορά επίσης με λίγο όμως μικρότερες διαστάσεις. 

Mercedes A-Class – Κορυφαία Αεροδυναμική

Οι διαφημιστικές εκστρατείες της κορυφαίας Γερμανικής μάρκας στηρίζονται στην στρατηγική της πρόλησης του κοινού με δελεαστικό όμως τρόπο. Σε ένα από τα spot δίνει έμφαση στην πολύ ελκυστική σχεδίαση της νέας A-Class αναφέροντας και την κορυφαία παγκοσμίως μέτρηση για την αεροδυναμική της τετράθυρης έκδοσης. Η μέτρηση συγκεκριμένα είναι 0,22 (Cd, συντελεστής αεροδυναμικής) και είναι ο καλύτερος σε αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής παγκοσμίως. 

 

Η κορυφαία μάρκα στο σχετικό δελτίο τύπου, κάνει αναφορά στο γεγονός ότι η ομάδα των μηχανικών της πέρασε πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην μελέτη καθώς και στην σήραγγα αεροδυναμικής μέτρησης, προκειμένου να γίνει αυτό απόλυτα εφικτό. Έκαναν χρήση και βελτιώσεις στην σχεδίαση και στα υλικά σε κάθε μέρος του αυτοκινήτου, και που μπορεί να επηρεάζει τον συντελεστή αεροδυναμικής. 

 

Το αυτοκίνητο έχει σπορ και επιθετικές γραμμές και σαφώς δίνει την αίσθηση της καλής αεροδυναμικής και στην πεντάθυρη έκδοση της A-Class. Ωστόσο οι μηχανικοί άλλαξαν και άλλα πράγματα που ίσως να μην φαντάζεται κάποιος. Για παράδειγμα, επέλεξαν λάστιχα για τους τροχούς που επηρεάζουν με θετικό τρόπο τις καλές επιδόσεις αεροδυναμικής. Ακόμη και ο στροβιλισμός από την κίνηση των ελαστικών στο εσωτερικό μέρος των θόλων του αυτοκινήτου, επηρεάζει την αεροδυναμική. 

 

Επιπρόσθετα, το πάτωμα της Mercedes A-Class έχει καλυφθεί στο μεγαλύτερο μέρος του και πλαστικά πάνελς έχουν τοποθετηθεί σε όποιο σημείο ήταν εφικτό στα εσωτερικά των θόλων. Σε συγκριτικά υψηλές ταχύτητες οι αεραγωγοί του μοντέλου κλείνουν προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η κορυφαία επίδοση. 

 

Η Mercedes έχει πετύχει την καλύτερη δυνατή συναρμολόγηση σε αυτό το αυτοκίνητο. Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην ακρίβεια και για αυτόν τον λόγο έχει επιτευχθεί η ελαχιστοποίηση των διαστάσεων των αρμών. Άλλος ένας παράγοντας που βελτιώνει τον συντελεστή αεροδυναμικής για την τετράθυρη έκδοση της Mercedes A-Class.

 

Αναμένουμε όπως όλοι να δούμε αυτή την έκδοση στους Ελληνικούς δρόμους.

 

Πηγή: CNN Greece / Αυτοκίνητο

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.