Γνωρίζετε την Maserati Alfieri?
Γνωρίζετε την Maserati Alfieri?

Γνωρίζετε την Maserati Alfieri?

Τα τελευταία χρόνια σίγουρα δεν είναι τα καλύτερα που έχει γνωρίσει η Maserati. Η Ιταλική φίρμα είναι μια από τις κορυφαίες μάρκες παραγωγής αυτοκινήτων επιδόσεων. Ο λόγος είναι ότι η FCA (Fiat Group) άφησε την ιστορική μάρκα με ένα μόνο σύγχρονο μοντέλο για να ρίξει το βάρος και τους πόρους στις άλλες εταιρίες του group. Το SUV Levante είναι ουσιαστικά το μοναδικό σύγχρονο μοντέλο της μάρκας και σε μια κατηγορία που η Maserati δεν έχει απολύτως καμία παράδοση. Τα υπόλοιπα μοντέλα έχουν δεχθεί αλλεπάλληλα Face lifts προκειμένου να αντέξουν λίγο ακόμη πριν το τέλος του κύκλου ζωής τους. 

Maserati “Alfieri” από τον ιδρυτή της Ιταλικής μάρκας

Για την αναβίωση της λοιπόν η μάρκα ποντάρει στο μικρό όνομα του ιδρυτή της, το οποίο είναι Alfieri. Έτσι στα άμεσα πλάνα της είναι το λανσάρισμα της Maserati Alfieri. Το μοντέλο αυτό παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2014 ως πρωτότυπο (concept). 

 

Η Alfieri θα αντικαταστήσει τα παλιά αλλά πολύ όμορφα GranTourismo και GranCabrio με βάση ένα ολοκαίνουριο πλαίσιο από αλουμίνιο. Η Alfieri έχει στα σχέδια ηλεκτρικές αλλά και υβριδικές plugin λύσεις αυτοκίνησης. Το εντυπωσιακό είναι ότι εκτός από ηλεκτροκίνητη η Alfieri, θα έχει και τετρακίνητη ηλεκτρική έκδοση. 

 

Οι επιδόσεις αναμένονται εκπληκτικές μιας και τα 100 χιλιόμετρα από στάση θα επιτυγχάνονται σε λιγότερο από 2 δεύτερα. Η τελική ταχύτητα της Alfieri εκτιμάται στα 300 χιλιόμετρα ανά ώρα. Τεχνολογικά θα εξοπλίζεται με ηλεκτρονικό σύστημα ανεξάρτητης ροπής στους τροχούς. Οι επιδόσεις και ειδικά της τελικής ταχύτητας, είναι ιδιαίτερα υψηλές για ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο. Για τη plugin υβριδική έκδοση, θα αξιοποιηθεί ένας υπερτροφοδοτούμενος (turbo) V6 βενζινοκινητήρας. 

 

Σχετικά με το χρονικό ορίζοντα, η Maserati έχει ως στόχο την επίσημη παρουσίαση της νέας Alfieri στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2020. Η εκκίνηση της παραγωγής (SOP) αναμένεται το πρώτο εξάμηνο το 2021 με ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα μέσα στην ίδια χρονιά. 

 

Για να ικανοποιηθούν αυτοί οι στόχοι, η Maserati θα επενδύσει στην αναβάθμιση και ανακαίνιση της ιστορικής μονάδας παραγωγής που βρίσκεται στη Modena. Είναι ένα από τα πιο παλιά εργοστάσια μιας και ξεκίνησε τις παραγωγές αυτοκινήτων το 1936. Η ίδια μονάδα παραγωγής θα φιλοξενεί τις γραμμές παραγωγής για τη νέα Quattroporte, Ghibli και το νέο SUV Levante έως και το 2022. 

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.