Ποιες μάρκες θα μείνουν χωρίς SUV?
Ποιες μάρκες θα μείνουν χωρίς SUV?

Ποιες μάρκες θα μείνουν χωρίς SUV?

Όπως εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς τα SUV αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία στο χώρο του αυτοκινήτου. Μάρκες που δεν είχαν το χαρακτήρα αυτό στην ιδιοσυγκρασία τους, λάνσαραν μοντέλα σε αυτή τη κατηγορία προκειμένου να μεγαλώσουν τις πωλήσεις και τα μερίδια τους. Επίσης SUV μπήκαν σε πολλά τμήματα της αγοράς εκτός της μεσαίας ή της μικρομεσαίας που πρωτοεμφανίστηκαν αυτά τα αυτοκίνητα. Με αποτέλεσμα, κάποιες μάρκες να έχουν πάνω από 1 Sport Utility Vehicles (SUV) στην γκάμα τους.

Ωστόσο υπάρχουν και μάρκες που αντιστέκονται λόγω στρατηγικής

Όπως αναφέραμε υπήρχαν μάρκες που δεν είχαν τα SUV στην φιλοσοφία τους, όπως η Ferrari, η Lamborghini αλλά και η Rolls Royce. Ακόμη και αυτές οι μάρκες λοιπόν για να μην υστερούν σε αυτή τη κατηγορία αλλά και για να ακολουθήσουν τις προσταγές του καταναλωτική, έβαλαν στα πλάνα τους το λανσάρισμα μοντέλων SUV.

 

Υπάρχουν και άλλες μάρκες βέβαια που ακολουθούν την ίδια στρατηγική και επιμένουν να μην τα εντάσσουν στη γκάμα των αυτοκινήτων τους ούτε στο προσεχές μέλλον.

 

Μία τέτοια μάρκα είναι η McLaren όπου σε αυτή τη φάση που βρίσκεται, ένα μοντέλο SUV θα δυνάμωνε κι άλλο τη θέση της στην αγορά. Ακόμη μια μάρκα που επιλέγει να αντισταθεί στη παρουσίαση ενός SUV είναι η Bugatti. Η δεύτερη είχε δημοσιοποιήσει κάποια σχέδια ενός πολύ όμορφου SUV αλλά αποσύρθηκαν και τη θέση τους πήραν τα σχέδια μιας λιμουζίνας. Ο λόγος φαίνεται να είναι ότι η διοίκηση αποφάσισε ότι δεν ταιριάζει με τη φιλοσοφία, τη πορεία και το όραμα της εταιρίας.

 

Το αυτοκίνητο αυτό που θα παρουσιαστεί και εφόσον όλα πάνε όπως έχει προγραμματίσει η Bugatti, θα είναι με πεντάθυρο αμάξωμα και παρόμοιο με το Concept 16C Calibier. Το concept της Bugatti έκανε την εμφάνιση του το 2009 αλλά τελικά δεν μπήκε σε εφαρμογή και στην παραγωγή μαζικά. Μια τέτοια λιμουζίνα θα είναι “βασιλικών” προδιαγραφών με σπορ χαρακτήρα και λόγω αυτού λέγεται ότι ίσως πάρει το όνομα Royale.

 

Πηγή: CNN Greece

suv

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.