Πόσο κοστίζει η μηχανή της Ferrari Enzo?
Πόσο κοστίζει η μηχανή της Ferrari Enzo?

Πόσο κοστίζει η μηχανή της Ferrari Enzo?

Για τους γνώστες και λάτρεις των υπέρ-αυτοκινήτων δεν υπάρχει αντίρριση ότι μια Ferrari Enzo είναι ένα αυτοκίνητο με βαρύ όνομα και ιστορία. Αυτό όχι μόνο γιατί φέρει το όνομα του ιδρυτή της μάρκας, αλλά γιαί έχει ίσως τις περισσότερες αγωνιστικές καταβολές από την Formula 1. Να υπενθυμίσουμε ότι το θρυλικό αυτό αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στα μισά της δεκαετίας του 2000 και ακόμη υπάρχουν αρκετοί που θα ήθελαν να το τοποθετήσουν στην συλλογή τους.

Ο κινητήρας της Enzo στο Ebay?

Ο κινητήρας της Enzo θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους που έχει σχεδιάσει η Ιταλική φίρμα και θυμίζει σίγουρα την Formula 1. Πρόκειται για ένα μηχανικό σύνολο σε διάταξη V με 12 κυλίνδρους, χωρητικότητας 6,000 κ.εκ. και η ισχύς του φτάνει τους 660 ίππους. Ο ήχος που βγάζει ο κινητήρας αυτός είναι εκπληκτικός εκτός από τις δυνατότητες που δίνει στο supercar στον δρόμο και στα χέρια ενός έμπειρου οδηγού ή και πιλότου!

 

Αυτό λοιπόν το κομψοτέχνημα βρέθηκε στην λίστα προϊόντων του Ebay.com και με ελάχιστα χιλιόμετρα. Ο κάτοχος του υποστηρίζει ότι η φύλαξη του κινητήρα ήταν στον πλήρη έλεγχο του και ότι δεν έχει καταπονηθεί καθόλου. Το αντίτιμο που ζητά αγγίζει τα $370,000. 

Πολύ έυλογα θα σκεφτεί κάποιος ότι με τόσα χρήματα κάποιος αγοράζει ένα ολόκληρο υπέρ-αυτοκίνητο και θα σκεφτεί ότι ο πωλητής είναι τρελός!

 

Ωστόσο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και την τιμή ολόκληρου του αυτοκινήτου για να καταλάβουμε αν πρόκειται για λογική τιμή πώλησης ή όχι. Μια συλλεκτική Ferrari Enzo σήμερα θα μπορούσε να κοστίσει και τα $2,000,000 οπότε η τιμή του κινητήρα δεν φαντάζει και τόσο παράλογη. Τώρα αν κάποιος ήδη έχει το αυτοκίνητο και χρειάζεται να βάλει τον κινητήρα στην αποθήκη του ή και να αντικαταστήσει τον παλιό, τότε θα πρέπει να βάλει λίγο ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του. Ο λόγος? Ο κινητήρας αυτός διατίθεται προς πώληση χωρίς το κιβώτιο ταχυτήτων.

 

Πηγή: CNN Greece

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.