Έρχεται η Κατάργηση των Κλειδιών στο Αυτοκίνητο
Έρχεται η Κατάργηση των Κλειδιών στο Αυτοκίνητο

Έρχεται η Κατάργηση των Κλειδιών στο Αυτοκίνητο

Αν κάποιος μας ρωτήσει ποιο είναι το αντικείμενο που κρατάμε την περισσότερη ώρα πάνω μας σε καθημερινή βάση, όλοι θα καταλήγαμε στο κινητό τηλέφωνο. Πλέον τα κινητά μας έχουν περάσει στην λογική των έξυπνων συσκευών και για αυτό τείνουν να ονομάζονται Smartphones.

 

Η αυτοκινητοβιομηχανία γνωρίζει καλά αυτήν την συνήθεια του κοινού και την επαφή με τα smartphones και για αυτόν τον λόγο υπάρχουν σχέδια κατάργησης των παραδοσιακών κλειδιών αυτοκινήτου.

Τι θα ακολουθήσει όμως για την χρήση στο αυτοκίνητο?

Το δεδομένο είναι ότι έχει συσταθεί ένα group εταιριών κάτω από το όνομα Car Connectivity Consortium (CCC) που αποτελείται από ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και γνωστούς κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι οι εταιρίες αυτές καλύπτουν πάνω από το 70% της αγοράς του αυτοκινήτου παγκοσμίως και περισσότερο από το 60% της αγοράς των κινητών τηλεφώνων αντίστοιχα. Οπότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι πολύ σύντομα τα έξυπνα τηλέφωνα θα διαθέτουν ολοένα και μεγαλύτερη συνδεσιμότητα με τα αυτοκίνητα. Το πρωτόκολλο της εξέλιξης τεχνολογίας των κινητών σε σχέση με το αυτοκίνητο έχει κωδική ονομασία Digital Key 1.0

 

Η σύνδεση των τηλεφώνων ξεκινά με την τεχνολογία NFC (Near Field Communication). Το πρώτο και κύριο θέμα που επιθυμούν να λύσουν είναι το θέμα της ασφάλειας του αυτοκινήτου από κλοπή ή παραβίαση. Με την τεχνολογία αυτή ο κάτοχος του αυτοκινήτου θα μπορεί να ανοίγει και να έχει πρόσβαση στο όχημα του μέσω του τηλεφώνου του. Επιπρόσθετα θα μπορεί να εκκινεί την μηχανή χωρίς κλειδί αλλά και να δίνει όμοιες προσβάσεις σε άλλα πρόσωπα της οικογένειας του.

 

Για να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια του συστήματος αυτού, έχει αξιοποιηθεί ένα από τα κορυφαία αλλά και πιο ασφαλή συστήματα κώδικα. Έτσι είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξει παραβίαση του συστήματος αυτού από τους επίδοξούς χάκερ.

 

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι στο άμεσο μέλλον, τα παραδοσιακά κλειδιά αυτοκινήτου θα τείνουν προς εξαφάνιση. Τα παραδοσιακά κλειδιά είχαν και το λογότυπο της μάρκας αυτοκινήτου, οπότε για πολλούς ήταν μια μικρή αναβάθμιση της εικόνας και του στάτους. Για αυτούς τους οδηγούς, τα παραδοσιακά κλειδιά σίγουρα ήταν ένα πιο ελκυστικό κομμάτι εξοπλισμού παρά η εξέλιξη αυτή.

 

Ωστόσο το ενδεχόμενο κατάργησης των κλειδιών διαφαίνεται να είναι κάτι που θα συμβεί  σίγουρα χωρίς να εξετάζεται από την αυτοκινητοβιομηχανία η κάλυψη της ανάγκης για προσωπική αναγνώριση μέσω του κλειδιού του αυτοκινήτου.

 

Πηγή: CNN Greece

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.