Ferrari One-Off
Ferrari One-Off

Ferrari One-Off

Η Ferrari είναι μια Ιταλίδα που οι περισσότεροι επιθυμούν αλλά δυστυχώς λίγοι μπορούν να κατακτήσουν. Επειδή το κοινό είναι λίγο πιο απαιτητικό από το κοινό των άλλων μαρκών αυτοκινήτου, η Ferrari δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να δώσουν παραγγελία για ένα και μοναδικό αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο αυτό κοστίζει μερικά εκατομμύρια ευρώ και η σχεδίαση του είναι μία και μοναδική. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν δημιουργήθηκε η Ferrari P80.

Ferrari One-Off – Η πρωτότυπη

Πρακτικά η P80 βασίζεται σε πλαίσιο αυτοκινήτου που ήδη παράγεται από τη Ferrari και προσαρμόζεται η σχεδίαση και οι ρυθμίσεις για το νέο ιδιοκτήτη. Αυτό γινόταν και ήταν συνηθισμένη πρακτική για τα αυτοκίνητα στη δεκαετία του 60′. Για το εν λόγω αυτοκίνητο, ο σκοπός του ενδιαφερόμενου αγοραστή, του οποίου το όνομα δεν είναι ακόμη γνωστό, ήταν η δημιουργία ενός μοναδικού αγωνιστικού αυτοκινήτου για χρήση σε πίστα.

 

Στη σχεδίαση και στη παραγωγή, δεν υπάρχουν περιορισμοί για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή που επιθυμεί να αποκτήσει μια Ferrari One-Off. Για τη δημιουργία της Ferrari P80 αξιοποιήθηκε το πλαίσιο της 488 GT3 και το μεταξόνιο της 488 GTB. Την έμπνευση της σχεδίασης την άντλησαν από τα θρυλικά μοντέλα 330 P3 / P4 καθώς και από τη Dino 206 S του 1966.

 

Για να πάρει το αυτοκίνητο τη σχεδίαση που βλέπετε στις φωτογραφίες χρειάστηκαν 4 χρόνια. Η σχεδίαση έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην αεροδυναμική όπου έχει δανειστεί στοιχεία από τη Formula 1. Μπορείτε νσα δείτε το σπλίτερ του εμπρός μέρους του αυτοκινήτου που θυμίζει Formula καθώς και η πίσω αεροτομή όπως και οι διαχύτες του αυτοκινήτου. Λόγω του ότι το αυτοκίνητο δεν θα το δούμε σε δημόσιο δρόμο, απευθύνεται μόνο για οδήγηση σε πίστα, το πίσω παρμπρίζ, τα φωτιστικά σώματα καθώς και οι καθρέπτες είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με την 488.

 

Ακολουθεί το σχετικό Video από το Youtube όπου μπορείτε να απολαύσετε το αυτοκίνητο και τη φιλοσοφία πίσω από την υλοποίηση.

 

Η Ferrari δεν αποκαλύπτει πολλές πληροφορίες για το κινητήρα και την ισχύ του, ωστόσο δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα εξελιχθεί ο V8 της 488 GT3, που είναι και απόλυτα λογικό. Ο κινητήρας αυτός έχει χωρητικότητα 3,900 κυβικών εκατοστών και είναι πιο ισχυρός από τον κινητήρα της 488 GTB.

 

Συνεπώς είναι αναμενόμενο ο κινητήρας να ξεπερνά σημαντικά τις επιδόσεις των δύο αυτών κινητήρων και να έχει αρκετά μεγαλύτερη ιπποδύναμη από τους 670 ίππους.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.