Πόσα Κερδίζει η Ferrari σε Κάθε Αυτοκίνητο?
Πόσα Κερδίζει η Ferrari σε Κάθε Αυτοκίνητο?

Πόσα Κερδίζει η Ferrari σε Κάθε Αυτοκίνητο?

Σαφώς και όλες οι εταιρίες στον χώρο του αυτοκινήτου δεν παρουσιάζουν κέρδη. Εκείνες όμως που κερδίζουν επίσης δεν κερδίζουν τα ίδια χρήματα ανά αυτοκίνητο πώλησης. Πρακτικά παρατηρείται μεγάλη έως τεράστια διαφορά στο ποσό κέρδους μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου “παίκτη” στην λίστα κερδοφορίας. 

Ferrari – πρωταθλήτρια και στην κερδοφορία?

Τα μεγέθη που περιγράφονται στο άρθρο αυτό βασίζονται σε αναλύσεις Γερμανού οικονομικού αναλυτή. Στην έρευνα του προκύπτει ότι η Ιταλική φίρμα είναι επίσης πρωταθλήτρια στο ποσό κέρδους ανά αυτοκίνητο που πωλείται. Για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, η Ferrari έχει κέρδος €69,000 σε κάθε σπορ αυτοκίνητο που αγοράζει κάποιος τυχερός ανά τον κόσμο.

 

Στο κάτω μέρος της λίστας των κερδών πλασάρονται η Land Rover και Jaguar. Οι εταιρίες αυτές έχουν εξαγοραστεί από τον Ινδικό κολοσσό που λέγεται Tata και σε κάθε αυτοκίνητο που διατίθενται στην παγκόσμια αγορά, έχουν κέρδος κάτι παραπάνω από €800. 

 

Κάποιος θα σκεφτεί ότι είναι αυτό είναι ένας καλός μηνιαίος μισθός, ωστόσο αναλογικά με το ποσό πώλησης και το ρίσκο της επένδυσης αυτό το ποσό είναι εντελώς αμελητέο για τις εταιρίες αυτές. Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλά από τα μοντέλα των δύο αυτών μαρκών, πωλούνται πάνω από €100,000 σε χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. 

 

Δεύτερη στην κατάταξη έρχεται μια ακόμη αγαπημένη μάρκα για τους λάτρεις της σπορ οδήγησης. Δεν είναι άλλη από την Porsche όπου το ποσό που κερδίζει ανά αυτοκίνητο πώλησης είναι τα €17,000. Η Bentley κερδίζει το ίδιο ποσό ανά αυτοκίνητο με την Porsche αλλά δεν θεωρείται επιτυχία. Ο λόγος είναι ότι τα αυτοκίνητα που προσφέρει είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας από της Porsche και σαφώς ταξινομεί πολύ λιγότερα από την Porsche σε ετήσια βάση. Ωστόσο επειδή η Bentley έχει επενδύσει σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση, τα κέρδη της συμπιέζονται σημαντικά την δεδομένη περίοδο. Για τους επίσης μεγάλους Γερμανούς “παίκτες” της αυτοκινητοβιομηχανίας τα ποσά που κερδίζουν είναι λίγο κάτω από τα €10,000 κατά μέσο όρο. Εδώ περιλαμβάνονται η Mercedes, BMW και Audi. 

 

Την κατάταξη ακολουθά η Volvo με ποσό κέρδους περίπου τα €5,000 ανά αυτοκίνητο που πουλά παγκοσμίως. Στα ίδια επίπεδα κινείται και η επίσης Ιταλική Maserati.

 

Η ανάλυση δεν περιλαμβάνει δεδομένα για την Rolls Royce και την Lamborghini. Ωστόσο αναμένουμε να είναι δραματικά ψηλά ανά αυτοκίνητο. Ο λόγος που δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία τους είναι διότι δεν επιθυμούν να δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους δεδομένα αυτές οι υπερ-πολυτελείς μάρκες. 

 

Στον επίλογο, αξίζει να αναφέρουμε και την Tesla, η εταιρία για κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει στην παγκόσμια αγορά καταγράφει ζημιές λίγο μεγαλύτερες των €10,000 / αυτοκίνητο. 

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.