Η Ferrari Υβριδική μέσα στο 2019
Η Ferrari Υβριδική μέσα στο 2019

Η Ferrari Υβριδική μέσα στο 2019

Ως και το 2018 η μοναδική Ferrari που ήταν υβριδική ήταν το hyper-αυτοκίνητο της κορυφαίας Ιταλίδας, η LaFerrari που μπορούσε κάποιος να την αποκτήσεις κατόπιν ειδικής παραγγελίας και σαφώς η τιμή κτήσης ήταν συγκριτικά πολύ υψηλότερη.

Η Ferrari πήρε την απόφαση όμως να αλλάξει αυτή τη στρατηγική και μάλιστα μέσα στο 2019. Η Ιταλίδα φίρμα έχει στα άμεσα πλάνα της να λανσάρει ένα μοντέλο παραγωγής με υβριδικό σύστημα πρόωσης. Στο video που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου θα δείτε, ή μάλλον ΔΕΝ θα ακούσετε το γνωστό θόρυβο, γιατί το αυτοκίνητο αυτό έχει ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου. Το μοντέλο που θα εντάξει η εταιρία την υβριδική κίνηση, λέγεται ότι θα είναι η 488 που θα αποκτήσει εντελώς νέα έκδοση μέσα στη χρονιά.

Ferrari 488 Hybrid μέσα στο 2019

Η υβριδική 488 θα εξοπλίζεται και πάλι με τον θρυλικό κινητήρα V8, ο οποίος θα βρίσκεται επίσης στο κέντρο του αμαξώματος. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η υβριδική έκδοση θα αποτελεί την αιχμή του δόρατος της 488 μιας και θα αποδίδει περισσότερους ίππους από την υφιστάμενη 488 Pista και πιθανά θα είναι λίγο πιο ακριβή.


Η Ferrari πρέπει να ακολουθήσει αυτή την εξέλιξη εφόσον επιθυμεί να συνεχίσει να έχει παρουσιά στην αγορά της Ευρώπης. Να υπενθυμίσουμε ότι τα όρια εκπομπών ρύπων θα γίνουν ιδιαίτερα πιο αυστηρά τα αμέσως επόμενα χρόνια και οι μάρκες του αυτοκινήτου πρέπει να εναρμονιστούν με αυτά προκειμένου να μπορούν να μπορούν να ταξινομηθούν.


Το επιπρόσθετο όφελος για τη Ferrari είναι ότι θα προσθέσει στη κερδοφορία της λίγο περισσότερο με αυτό το υβριδικό μοντέλο.

Ο επικεφαλής της μάρκας δήλωσε ότι περισσότερα από τα μισά μοντέλα της Ferrari θα διαθέτουν και μια υβριδική εκδοχή μέχρι τα τέλη του 2022. Από εκεί και πέρα και σε σχέση με τον κύκλο ζωής και αντικατάστασης των αυτοκινήτων, θα φτάσει μέχρι και το 100% της μάρκας. Το επόμενο βήμα ακόμη και για τη Ferrari, και σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του επικεφαλή της, θα είναι η ηλεκτροκίνηση.


To υβριδικό σύστημα κίνησης που θα λανσαριστεί μέσα στη χρονιά που διανύουμε, προορίζεται να αξιοποιηθεί στην συνέχεια και στο νέο μοντέλο της Maserati, την Alfieri, στην οποία το Ιταλικό γκρουπ εναποθέτει όλες της τις ελπίδες για ανάκαμψη. Η Alfieri θα αποτελεί το διάδοχο των GranCabrio και Gran Coupe.

 

Δείτε το σχετικό video από το Youtube

 

Πηγή: CNN.gr

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.