Τι περιλαμβάνει ένας έλεγχος ΚΤΕΟ, τι πρέπει να γνωρίζετε?
Τι περιλαμβάνει ένας έλεγχος ΚΤΕΟ, τι πρέπει να γνωρίζετε?

Τι περιλαμβάνει ένας έλεγχος ΚΤΕΟ, τι πρέπει να γνωρίζετε?

Τελευταία είναι επίκαιρο το θέμα “έλεγχος ΚΤΕΟ” Ποια είναι όμως τα σημεία που ελέγχονται, τι περιλαμβάνεται σε έναν ολοκληρωμένο έλεγχο ΚΤΕΟ και κάθε πότε πρέπει να γίνεται; Ερωτήματα που δεν είναι για όλους γνωστές οι απαντήσεις. Αν είστε και εσείς ένας από τους οδηγούς που ήρθε η ώρα του αυτοκινήτου σας για να περάσει τον έλεγχο ΚΤΕΟ, τότε θα πρέπει να είστε έτοιμοι. Η ετοιμότητα θα σας προστατεύσει από ανεπιθύμητες καταστάσεις και εκπλήξεις και θα κρατήσει το κόστος σε συγκριτικά χαμηλά επίπεδα για εσάς.

Στην Peugeot Besikos αλλά και στην Autobesikos θέλουμε να σας προστατεύσουμε από ανεπιθύμητες καταστάσεις και για αυτό σας παροτρύνουμε να κλείσετε ένα ραντεβού στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο μας στην Κηφισιά (Κηφισίας 323) για να κάνετε έναν προ-έλεγχο ΚΤΕΟ.
Καλέστε μας τώρα στο 210 800 1111 για το ραντεβού σας. 

Επίσης παρακάτω έχουμε φροντίσει να δώσουμε απαντήσεις σε κάποια από τα ερωτήματα που μπορεί να σας προβληματίζουν σε σχέση με το ΚΤΕΟ του αυτοκινήτου σας.

Πότε πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ ένα αυτοκίνητο;

Ας δούμε πότε πρέπει να γίνει για πρώτη φορά σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο ή και τα ελαφρά φορτηγά (έως 3.5 τόνων): Μόλις περάσουν 4 έτη από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας, αυτού του τύπου τα οχήματα πρέπει να περάσουν τον πρώτο έλεγχο από το ΚΤΕΟ της περιοχής. Το περιθώριο είναι λίγο αυστηρό μιας και έχετε μόλις μια εβδομάδα από την ημερομηνία αυτή.

 

Οι επόμενοι έλεγχοι (όχι ο πρώτος) θα πρέπει να γίνονται κάθε 2 έτη και το περιθώριο είναι και πάλι μια εβδομάδα από την καταληκτική ημερομηνία. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως αυτή η εβδομάδα μετράει από την περασμένη ημερομηνία που κάνατε έλεγχο ΚΤΕΟ και όχι πλέον από την άδεια κυκλοφορίας. Επίσης, αν είστε από τους τυπικούς μπορείτε μέχρι και 3 εβδομάδες νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία να προσέλθετε στο κοντινότερο ΚΤΕΟ για τον έλεγχο.

  Έλεγχος ΚΤΕΟ και τα σημεία που ελέγχονται

Εδώ να πούμε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζετε αυτούς τους ελέγχους με θετικό μάτι μιας και διασφαλίζουν την ασφάλεια του αυτοκινήτου για εσάς, την οικογένεια σας αλλά και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα. Για να γίνει ένας έλεγχος θα πρέπει να έχετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως η ταυτότητα σας, η άδεια κυκλοφορίας και αυτά θα πρέπει να ταυτοποιούνται και στην πλατφόρμα του Υπουργείου Μεταφορών.


Μέσα στα κύρια σημεία ελέγχου περιλαμβάνονται τα 3 στάδια που ακολουθούν:

1) Μέτρηση εκπομπών καυσαερίων & καλής λειτουργίας φώτων

Καταγράφονται οι εκπομπές ρύπων και τα καυσαέρια του αυτοκινήτου σας. Επιπλέον γίνεται έλεγχος στα φώτα πορείας και διασταύρωσης του αυτοκινήτου.

2) Σύστημα πέδησης, ανάρτησης και ευθυγράμμιση οχήματος

Το σύστημα πέδησης ελέγχεται ανά τροχό αλλά και συνολικά η ικανότητα του οχήματος να φρενάρει αποτελεσματικά. Στην συνέχεια γίνεται μέτρηση απόδοσης του συστήματος ανάρτησης αλλά και των αξόνων κίνησης του αυτοκινήτου.

3) Έλεγχοι στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου

Στο επόμενο στάδιο διενεργείται έλεγχος στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου σε μηχάνημα ανύψωσης. Η τρίτη φάση περιλαμβάνει πολλούς οπτικούς ελέγχους και ο τεχνικός ελέγχει για χαλαρότητα σε κάποιο από τα εξαρτήματα διεύθυνσης, ανάρτησης ή και πέδησης. Στους οπτικούς ελέγχους περιλαμβάνεται ο έλεγχος διαρροών από σωληνάκια υδραυλικής διεύθυνσης τιμονιού, φρένων ή όπου αλλού όπως κάρτερ, σωληνώσεις ψυγείου κλπ. 

 

Ελέγχεται και για τυχόν φθορές το σύστημα καυσαεριών του αυτοκινήτου (εξάτμιση). Κατόπιν και αφού το αυτοκίνητο κατέβει από το ανυψωτικό γίνεται έλεγχος για λαμπτήρες που δεν λειτουργούν.

Ποιος θα σας ενημερώσει για τα αποτελέσματα του ελέγχου;

Καταρχήν συμπληρώνεται από τον τεχνικό που θα αναλάβει το αυτοκίνητο σας ένα δελτίο τεχνικού ελέγχου. Αυτό συμπληρώνεται καθ’όλη την διαδικασία και ανά στάδιο ελέγχου. Ο τεχνικός ή ο άνθρωπος στην υποδοχή του ΚΤΕΟ θα σας ενημερώσει για την κατάσταση του αυτοκινήτου σας και θα καταχωρήσει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες στην online πλατφόρμα του υπουργείου μεταφορών & υποδομων.  

 

Ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιλογητικά σε έναν έλεγχο ΚΤΕΟ;

Σε κάθε επίσκεψη που θα χρειαστεί να κάνετε στο ΚΤΕΟ της περιοχής σας και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Την άδεια 1ης κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ
 2. Αν δεν είναι η πρώτη φορά θα πρέπει να έχετε και το προηγούμενο δελτίο τεχνικού ελέγχου
 3. Την ταυτότητα σας ή και το δίπλωμα.
 4. Ενημερωμένο και ολοκληρωμένο φαρμακείο (απαιτείται γενικότερα και για την κυκλοφορία του αυτοκινήτου)
 5. Πυροσβεστήρα που να είναι καθ’ όλα εντάξει και σε ισχύ (επίσης απαιτείται για την κυκλοφορία του αυτοκινήτου)
 6. Τρίγωνο προειδοποίησης ακινητοποίησης οχήματος (επίσης απαιτείται και για την κυκλοφορία του αυτοκινήτου)
 7. Αν έχετε κάνει μετατροπή ή κάποια μετασκευή, θα χρειαστείτε και τις σχετικές εγκρίσεις τύπου

  Για να είστε σίγουροι ότι θα περάσετε με επιτυχία τον έλεγχο από το ΚΤΕΟ

Καταρχήν είναι αυτονόητο ότι το αυτοκίνητο σας θα πρέπει να το έχετε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, οπότε πρέπει να κάνετε την περιοδική του συντήρηση. Αυτό πρώτα από όλα για την ασφάλεια αλλά και για το τυπικό μέρος του ελέγχου. Αν θέλετε να έχετε μια εικόνα για το αυτοκίνητο σας πριν περάσετε από το ΚΤΕΟ, κλείστε ένα ραντεβού στο συνεργείο της PEUGEOT BESIKOS ή Autobesikos αν δεν είναι Peugeot, και θα σας κάνουμε έναν πρώτο έλεγχο για να γνωρίζετε τι πρέπει να επισκευαστεί.

Έτσι θα έχετε μια εκτίμηση για τυχόν βλάβες και επισκευές που κρίνονται απαραίτητες και για να περάσετε τον έλεγχο ΚΤΕΟ επιτυχώς.

Με αυτό τον έλεγχο θα έχετε τα παρακάτω οφέλη:

 • έχετε μια πλήρη αποτύπωση της τεχνικής κατάστασης του αυτοκινήτου σας.
 • μπορείτε να έχετε μια προ-κοστολόγηση για την αποκατάστσση των ενδεχόμενων βλαβών του οχήματος
 • να έχετε την μέγιστη ασφάλεια για εσάς και την οικογένεια σας και να
 • εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο από τις επισκέψεις στο ΚΤΕΟ αλλά και χρήματα!

Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού στο συνεργείο μας

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.