Ποιος Είναι ο πιο Δυνατός Δίλιτρος Κινητήρας?
Ποιος Είναι ο πιο Δυνατός Δίλιτρος Κινητήρας?

Ποιος Είναι ο πιο Δυνατός Δίλιτρος Κινητήρας?

Οι πληροφορίες που έβρισκε κανείς στο διαδίκτυο ισχυουν καθώς η Mercedes παρουσιάσε δημοσίως  τις επίσημες επιδόσεις και στοιχεία του νέου της κινητήρα με κωδική ονομασία M139. Ο δίλιτρος κινητήρας των τεσσάρων κυλίνδρων θα εξοπλίσει καταρχήν την νέα AMG A 45 4MATIC και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί και σε όλες τις αντίστοιχες εκδόσεις των CLA, GLA κ.λπ.

Ο πιο ισχυρός δίλιτρος κινητήρας είναι της AMG 45

Η βασική έκδοση του Μ139 θα αποδίδει 387 ίππους και 450 Nm ροπή, ωστόσο θα υπάρχει βελτιωμένη έκδοση S με 421 ίιπους και 500 Nm ροπή. Η βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα αυτού αποτελεί τον κινητήρα που έχει τις κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως στους κινητήρες των 2,000 κυβικών εκατοστών. Ο κινητήρας αυτός αντικαθιστά τον προηγούμενο με κωδική ονομασία Μ133, οποίος αποδίδει 381 ίππους. 

 

Είναι αντιληπτό ότι κινητήρας με 421 ίππους δινει επιδόσεις τρομακτικές, επιδόσεις που μέχρι τώρα βλέπαμε σε υπέρ-αυτοκίνητα τα οποία συνήθως έχουν τη διπλάσια χωρητικότητα σε κυβικά εκατοστά αλλά και κυλίνδρους! 

 

Για να επιτευχθούν πάντως οι επιδόσεις αυτές ο M139 εφοδιάζεται με κόφτη στις 7.200 στροφές και σχέση συμπίεσης 9,0:1 – αυτά τα νούμερα εντυπωσιάζουν για κινητήρα με διπλή υπερτροφοδότηση – νέο υπερσυμπιεστή με ρουλμάν, διπλό ψεκασμό, πανομοιότυπο με εκείνους του bi-turbo V8 των 4.000 κ.εκ. της κορυφαίας Mercedes AMG GT και max πίεση υπερπλήρωσης 2,1 bar.

 

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο κινητήρα τον M133 αλλά και τον M260 του Mercedes AMG 35, o κινητήρας M139 τοποθετείται ανάποδα στο χώρο της μηχανής του αυτοκινήτου. Με άλλα λόγια, η τουρμπίνα και η πολλαπλή εξαγωγής κοιτούν προς το χώρο των επιβατών. Ενώ η εισαγωγή κοιτά προς τα εμπρός προκειμένου να πετύχουν οι μηχανικοί της AMG καλύτερη ψύξη και αεροδυναμική για το αυτοκίνητο. Η αεροδυναμική βελτιώνεται γιατί με αυτή τη παρέμβαση, το αυτοκίνητο μπορεί να χαμηλώσει ακόμη περισσότερο.

 

Ο εξαιρετικός τετρακύλινδρος των 2.000 κυβικών εκατοστών, όπως και όλοι οι κινητήρες των AMG, συναρμολογούνται από ανθρώπινα χέρια και όχι από ρομπότ. Η συναρμολόγηση γίνεται στην έδρα της AMG στο Affalterbach (λίγα χιλιόμετρα από τη Στουτγκάρδη). Η συναρμολόγηση του κάθε AMG κινητήρα γίνεται από ένα μηχανικό, ο οποίος βάζει και την υπογραφή του στο σχετικό ταμπελάκι που επισυνάπτεται πάνω στο κινητήρα. 

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.