Κλασικό Mini με V8 & 600 ίππους (VIDEO)
Κλασικό Mini με V8 & 600 ίππους (VIDEO)

Κλασικό Mini με V8 & 600 ίππους (VIDEO)

Η ονομασία Mini ήρθε στο αυτοκίνητο αυτό λόγω του μεγέθους του, όταν λανσαρίστηκε. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ. μικρό αυτοκίνητο, με έναν αρκετά μικρό κινητήρα (κανονικά…). Ο ιδιοκτήτης όμως αυτού του μικρού οχήματος είχε μια άλλη άποψη για το κινητήρα και για τη χρήση ενός κλασικού Mini. 

“Απίθανο” Mini με 600 ίππους ιδανικό για drifting…

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήρθε στη κατοχή ενός ανθρώπου από το Καναδά. Το αμάξωμα του ήταν χτυπημένο και στη προσπάθεια ανακατασκευής του, γεννήθηκαν διάφορες ιδέες. Ο κοινός νους θα έβαζε τους πόρους προκειμένου να επισκευάσει το αυτοκίνητο και να το φέρει όσο πιο κοντά γίνεται στην εργοστασιακή του μορφή. Να έκανε δηλαδή και πάλι το αυτοκίνητο όμορφο και χρηστικό. Προφανώς ο Καναδός ιδιοκτητης δεν είχε αυτό το πλάνο κατά νου.

 

 

Αντί λοιπόν να διορθώσει τις φθορές και τα χτυπήματα στο αμάξωμα, τοποθέτησε ένα τεράστιο κινητήρα V8, που αντί για βενζίνη καίει μεθανόλη και δίνει την απίστευτη ισχύ των 600 ίππων στο λιλιπούτειο αυτό όχημα.

 


 

 

Όπως μπορείτε να δειτε για να τοποθετηθεί ο θηριώδης αυτός κινητήρας, έπρεπε να αφαιρεθεί το καπώ του αυτοκινήτου. Αυτό γιατί ο κινητήρας σε ύψος, φθάνει σχεδόν το ύψος της οροφής ενός κλασικού Mini. Αυτό που μπορεί να φανεί απίστευτο σε όσους γνωρίζουν, είναι ότι το μεταξόνιο του κλασικού αυτού Mini δεν έχει πειραχτεί καθόλου!

 

Ο τρόπος οδήγησης αυτού του απίθανου Mini δεν έχει αλλάξει πολύ. Ωστόσο, αυτό που κάνει ιδιαίτερα καλά, είναι να ανάβει φωτιές στα ελαστικά του. Οι καπνοί που βγαίνουν από τα πίσω λάστιχα είναι επίσης απίστευτοι. Ο οδηγός και ιδιοκτήτης αυτού του εντυπωσιακού Mini υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται πιο αποδοτικά με την καύση μεθανόλης, παρά με τη χρήση της κλασικής βενζίνης. Το πλήθος φαίνεται να συμφωνεί με αυτή την άποψη πάντως. Σίγουρα ένα Mini έξω από τα συνηθισμένα και τα παραδοσιακά κλασικά αυτοκίνητα….

 

 

Δείτε το στο video που ακολουθεί.

 

Πηγή: Newsauto

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.