Ποιος Είναι ο Λόγος που η Bugatti Divo θα Κάνει €5 εκ.?
Ποιος Είναι ο Λόγος που η Bugatti Divo θα Κάνει €5 εκ.?

Ποιος Είναι ο Λόγος που η Bugatti Divo θα Κάνει €5 εκ.?

Αυτήν την στιγμή ένα από τα εξαιρετικά αυτοκίνητα που κοστίζει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ είναι η Bugatti Chiron. Σίγουρα αυτά τα ποσά για ένα αυτοκίνητο ακούγονται υπέρογκα έως και παράλογα για κάποιον. Ωστόσο, πρόκειται για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, μοναδικής κατασκευής και τεχνολογίας, χειροποίητα και σαφώς σπάνια. Η πλειοψηφεία των κατόχων τέτοιων αυτοκινήτων, τα έχουν αποκτήσει για την συλλογή των αυτοκινήτων τους περισσότερο, παρά για την καθημερινή χρήση στον δρόμο. 

 

Η τιμή τώρα της Bugatti Chiron που αναφέραμε μπορεί να αυξηθεί κι άλλο ανάλογα με την έκδοση και τον επιπρόσθετο εξοπλισμό που μπορεί να επιθυμεί κάποιος δυνητικός αγοραστής. 

Τι κάνει όμως την νέα Bugatti Divo μοναδική?

Η έκδοση λοιπόν Divo από την Bugatti προορίζεται για λανσάρισμα προς το τέλος του καλοκαιριού. Θα εμφανιστεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης “The Quail – A Motorsports Gathering” και πρόκειται για μια εκδήλωση προς τους λάτρεις των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. 

 

Σκοπός της Bugatti είναι να δώσει στην Divo ακόμη πιο επιθετική διάθεση σε σχέση με την Chiron, όσο κι αν απορεί κάποιος πως μπορεί να γίνει ακόμη πιο “αγωνιστικό” ένα τέτοιο αυτοκίνητο? Κι όμως για την Bugatti γίνεται. Η Divo λοιπόν θα έχει βελτιώσεις και τροποποιήσεις σε σχέση με την Chiron για να πετύχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις σε πίστες αγώνων. Έμφαση έχει δοθεί στην αεροδυναμική που θα δίνει ακόμη πιο μεγάλη κάθετη πίεση στο αυτοκίνητο για καλύτερο κράτημα σε υψηλές ταχύτητες. 

 

Με τις βελτιώσεις που θα γίνουν στο αυτοκίνητο, γίνεται εφικτή η επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ /  ώρα σε κάτι λιγότερο από τα 2,5 δευτερόλεπτα! Το αυτοκίνητο θα είναι πιο ελαφρύ σε σχέση με την Chiron και θα εφοδιάζεται με αγωνιστικό σύστημα ταχυτήτων. Αυτό που θα περιοριστεί λίγο είναι η τελική ταχύτητα μιας και θα πέσει λίγο κάτω από τα 390 χλμ / ώρα με τον προκάτοχο να έχει τελική τα 420 χιλιόμετρα ανά ώρα!  

 

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο σπάνιο μιας και θα κατασκευαστούν μόλις 40 Divo και η τιμή για κάθε ένα από αυτά θα είναι στα €5,οοο,οοο. Με την τιμή κτήσης αυτή, το αυτοκίνητο ίσως είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο από τα σύγχρονης τεχνολογίας. Σαφώς και κάποιες αντίκες, μεγάλης συλλεκτικής αξίας, μπορεί να ξεπερνούν αυτό το ποσό κατά πολύ και για αυτό αναφέρουμε την κατηγοριοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας. 

 

Έχει ενδιαφέρον να αναφερουμε τι σημαίνει το όνομα Divo για την Bugatti. Ο Albert Divo φημισμένος πιλότος πήρε σημαντικές νίκες πίσω από το τιμόνι μιας Bugatti και συγκεκριμένα με το μοντέλο Τ35 στα τέλη της δεκαετίας του 1920. Πρόκειται για σημαντικές νίκες γιατί βοήθησε στο να καταξιωθεί η μάρκα και να γίνει ακόμη πιο γνωστή εκείνη την εποχή. Έτσι η μάρκα επιθυμώντας να τιμήσει τον πιλότο της, δίνει το όνομα του στο πιο ακριβό αυτοκίνητο της σύγχρονης εποχής. 

 

Πηγή CNN Greece

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.