Blog

Θέματα για το αυτοκίνητο και την εμπειρία οδήγησης

Tesla διάγνωση βλαβών

Κάθε πρωτοπόρος έχει να αντιμετωπίσει τα πρώτα προβλήματα μέχρι να εξελίξει τη τεχνολογία του και να είναι αξιόπιστος σε αυτό που προσφέρει. Έτσι και η Tesla καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά και ότι έχει να κάνει με τη παραγωγή σε αυτοκίνητα αλλά και τη μετέπειτα συντήρηση, προγραμματισμένη ή μη. Ήδη πολλοί ιδιοκτήτες παραπονούνται για τους χρόνους παράδοσης τόσο των αυτοκινήτων όσο και των απαιτούμενων εξαρτημάτων μετά τη πώληση. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν στατιστικά βλαβώω, η εταιρία δεν μπορεί να προγραμματίσει τα αποθέματα της σε ανταλλακτικά και να παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις.

Tesla και διάγνωση βλαβών

Ο γνωστός στους περισσότερους ιδιοκτήτης της Tesla

wrc αγωνιστικό αυτοκίνητο

Στο περασμένο Ράλι Χιλής ο οδηγός αγώνων Thierry Neuville, με συνοδηγό τον Nicolas Gilsoul είχαν, όπως μπορεί κάποιος να δεί στο βίντεο που ακολουθεί, ένα τρομακτικά επικίνδυνο ατύχημα. Το Hyundai i20 WRC ενώ πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, το αυτοκίνητο βγήκε από τον δρόμο και ανετράπηκε.  Το Hyundai i20 Coupe WRC με τους 380 ίππους έχει υψηλά στάνταρ ασφάλειας και με το οποίο συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC και σηκώθηκε κυριολεκτικά στον αέρα.

Hyundai i20 WRC – Ατύχημα στη Χιλή

Το αυτοκίνητο τους μπορεί εξωτερικά να έχει πάρα πολύ μεγάλες ζημιές από το τρομακτικό ατύχημα, ωστόσο το εσωτερικό έχει μείνει κυριολεκτικά ανέπαφο. Η καμπίνα όπου το αγωνιστικό πλήρωμα δίνει μάχη για την

υβριδικό αυτοκίνητο

Είναι ακριβά, θεωρούνται όμως και αξιόπιστα; Είναι το μέλλον στο αυτοκίνητο; Έχουν απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας; Αυτά και πολλές περισσότερες ερωτήσεις δημιουργούνται σε όποιον έχει στο μυαλό του την απόκτηση ενός υβριδικού οχήματος.

Καταρχήν θα πρέπει να αναφέρουμε πως όταν λέμε στην κατηγορία με τα υβριδικά αυτοκίνητα, εκτός από τα αμιγώς υβριδικά, δηλαδή την συνδυασμένη λειτουργία ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα, συχνά περιλαμβάνονται και τα πλήρως ηλεκτρικά, τα plug-in αλλά και εκείνα που κινούνται με αέριο.

Ας δούμε λίγα πράγματα για τα υβριδικά αυτοκίνητα 1. Κόστος

Τα πρώτα υβριδικά αυτοκίνητα δεν ήταν και τόσο προσιτά, όπως παρατηρείται άλλωστε και με κάθε καινού

aston martin dbs 59

Ο εικοσιτετράωρος αγώνας στο Le Mans είναι χωρίς αμφιβολία μια αγωνιστική δοκιμασία μεγάλου κύρους και βαριάς ιστορίας για την αυτοκινητοβιομηχανία. Επιπρόσθετα, κάποιες χρονολογίες συγκεκριμένες παίζουν διαφορετικό ρόλο και έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα για την ιστορία κάθε μάρκας που είχε την ευκαιρία να δοκιμαστεί στον ιστορικό αυτό αγώνα διάρκειας.

Aston Martin DBS 59 – 24 αυτοκίνητα

Έτσι λοιπόν για την Aston Martin μια τέτοια χρονιά με ιστορική βαρύτητα ήταν το 1959. Ο λόγος είναι γιατί τα δύο αυτοκίνητα που είχε ως συμμετοχές η σπουδαία αυτή Βρετανική μάρκα, κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις. Για να δώσει λοιπόν την ανάλογη τιμή σε αυτό το γεγονός η Aston Martin αποφάσισε να βάλει στην παραγωγ

αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η αγορά των καινούριων αυτοκινήτων παρουσιάζει μια μικρή αύξηση. Ωστόσο η απαξίωση ενός καινούριου καθώς και το απρόβλεπτο φορολογικά παριβάλλον της χώρας μας, καθιστούν την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου σοφή απόφαση. 

Η απόφαση είναι σωστή όταν γνωρίζεις τις ανάγκες σου και με ποιο τρόπο θα τις ικανοποιήσεις. Στην περίπτωση που δεν έχεις εμπειρία ή κινείσαι με συναισθηματικά κριτήρια, τότε είναι πιθανό να μην πάρεις την πιο σωστή απόφαση. 

Σε αυτό εδώ το άρθρο έχουμε σκοπό να δούμε ποια είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να μην ξεχάσεις στην αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Αγορά Μεταχειρισμένου Αυτοκινήτου – Τι ΔΕΝ πρέπει

ferrari hybridiki

Ως και το 2018 η μοναδική Ferrari που ήταν υβριδική ήταν το hyper-αυτοκίνητο της κορυφαίας Ιταλίδας, η LaFerrari που μπορούσε κάποιος να την αποκτήσεις κατόπιν ειδικής παραγγελίας και σαφώς η τιμή κτήσης ήταν συγκριτικά πολύ υψηλότερη.

Η Ferrari πήρε την απόφαση όμως να αλλάξει αυτή τη στρατηγική και μάλιστα μέσα στο 2019. Η Ιταλίδα φίρμα έχει στα άμεσα πλάνα της να λανσάρει ένα μοντέλο παραγωγής με υβριδικό σύστημα πρόωσης. Στο video που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου θα δείτε, ή μάλλον ΔΕΝ θα ακούσετε το γνωστό θόρυβο, γιατί το αυτοκίνητο αυτό έχει ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου. Το μοντέλο που θα εντάξει η εταιρία την υβριδική κίνηση, λέγεται ότι θα είναι η 488 που θα αποκτήσει εντελώς νέα έκδοσ

mercedes g class exterior

Το νέο μοντέλο της Mercedes G-Class έχει σίγουρα δυναμική εμφάνιση ήδη από την βασική έκδοση της, πόσο περισσότερο όταν πρόκειται για την AMG G 63. Υπάρχει όμως κοινό που θεωρεί ότι ακόμη και αυτή η σχεδίαση δεν είναι αρκετά επιβλητική για ένα τέτοιο αυτοκίνητο και θα ήθελαν κάτι ακόμη πιο «άγριο». Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η Mercedes δημιούργησε τη Brabus 800 Widestar.

Mercedes G-Class Brabus 800 Widestar

Η Brabus 800 Widestar παρουσιάστηκε με φουσκωμένα φτερά, με αποτέλεσμα να φαίνεται ακόμη πιο φαρδύ το αμάξωμα από τα 10 εκατοστά που πραγματικά είναι η αύξηση του. Η σχεδίαση στο καπώ είναι επίσης πιο επιθετική με υλικά από ανθρακονήματα και εισαγωγές αέρα. Ξεχωρίζουν οι πλευρικές εξατμίσεις, οι προβολείς στο

το πιο εντυπωσιακό ταμπλό στο κόσμο

H CES, είναι από τις πιο μεγάλες εκθέσεις ηλεκτρονικών συστημάτων στο Λας Βέγκας, έλκει το τελευταίο καιρό αρκετές από τις κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινήτων. Τόσο γνωστές και δημοφιλείς μάρκες όσο και νεοεισερχόμενους παίκτες, όπως είναι η κινεζική Byton.

H Byton το 2018 παρουσίασε ένα concept αυτοκίνητο, το οποίο φέτος εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο, πήρε έγκριση τύπου και θα αρχίσει να διανένεται, στην αγορά της Κίνας, προς τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε. Το όνομα αυτού Byton M-Byte και ένα από τα ιδιαίτερα και εντυπωσιακά στοιχεία του είναι και το ταμπλό του, το οποίο στη πρόσφατη CES παρουσιάζεται στην τελική του μορφή.

Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό ταμπλό

Η Κινεζική φίρμα έχει δώσει στη τ

υποχρεωτικός περιοριστής ταχύτητας

Όλα τα καινούρια αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το Μάιο του 2022 θα εφοδιάζονται υποχρεωτικά με έξυπνο ηλεκτρονικό σύστημα περιοριστή ταχύτητας σε συνδυασμό με επιπρόσθετες τεχνολογίες ασφαλείας και υποβοήθησης. Αυτό θα συμβεί σε συνέχεια του πλάνου που εκτιμάται να ψηφιστεί από την Ευρωβουλή στις 2 Απριλίου.

Περιοριστής ταχύτητας στα αυτοκίνητα με υποχρέωση από την Ε.Ε. το 2022

Το «Intelligent Speed Assistance» ή ISA θα αξιοποιεί κάμερες και δεδομένα από το GPS για να υπολογίζει τα όρια ταχύτητας σε κάθε προορισμό, μειώνοντας ηλεκτρονικά την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Αυτό συνεπάγεται ότι οι οδηγοί δεν θα έχουν την δυνατότητα να οδηγήσουν με ταχύτητες που να ξεπερνούν

ferrari p80 prototypo

Η Ferrari είναι μια Ιταλίδα που οι περισσότεροι επιθυμούν αλλά δυστυχώς λίγοι μπορούν να κατακτήσουν. Επειδή το κοινό είναι λίγο πιο απαιτητικό από το κοινό των άλλων μαρκών αυτοκινήτου, η Ferrari δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να δώσουν παραγγελία για ένα και μοναδικό αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο αυτό κοστίζει μερικά εκατομμύρια ευρώ και η σχεδίαση του είναι μία και μοναδική. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν δημιουργήθηκε η Ferrari P80.

Ferrari One-Off – Η πρωτότυπη

Πρακτικά η P80 βασίζεται σε πλαίσιο αυτοκινήτου που ήδη παράγεται από τη Ferrari και προσαρμόζεται η σχεδίαση και οι ρυθμίσεις για το νέο ιδιοκτήτη. Αυτό γινόταν και ήταν συνηθισμένη πρακτική για τα αυτοκίνητα στη δεκαετία του 60′. Γι

Back to top