Blog

Θέματα για το αυτοκίνητο και την εμπειρία οδήγησης

tesla model 3

Το Tesla Model 3 πρόκειται να είναι το βασικό μοντέλο της Tesla και θα είναι το πιο οικονομικό αυτοκίνητο που έχει να προσφέρει αυτή η πολύ σημαντική μάρκα. Η σημασία της μάρκας δεν πηγάζει τόσο από τις πωλήσεις της, όσο από το όραμα του ιδρυτή και τις αλλαγές που επιθυμεί να επιφέρει στην αυτοκίνηση.

Το Model 3 παραλίγο να οδηγήσει την εταιρία του Elon Musk στην καταστροφή, μιας και εμφανίστηκαν μεγάλες δυσκολίες στην παραγωγή με αποτέλεσμα την αυξημένη απόκλιση στον οικονομικό υπολογισμό που είχε κάνει η μάρκα. Ωστόσο ο ιδρυτής της έχει αποδείξει πολλές φορές ότι στα δύσκολα μπορεί να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα, με αποτέλεσμα να κάμψει για άλλη μια φορά τις δυσκολίες που προέκυψαν.

Tesla Model

bertha benz

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Carl Benz ήταν ένας εκ των πρωτοπόρων στο χώρο της αυτοκίνησης. Πρακτικά δημιούργησε το αυτοκίνητο όπως το γνωρίζουμε στις μέρες μας και ήταν ο άνθρωπος που τοποθέτησε μηχανή εσωτερικής καύσης σε όχημα ή αλλιώς σε άμαξα της εποχής. 

Δίπλα στον Carl όμως στεκόταν η κυρία Bertha Benz, η σύζυγος, όπου αναφέρεται σε διάφορες πηγές ότι οι εξελίξεις των αυτοκινήτων οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο δικό της σθένος και αποφασιστικότητα. Ο ίδιος ο Benz έχει παραδεχτεί ότι η σύζυγος του ήταν πιο θαρραλέα και αποφασιστική από τον ίδιο.

Bertha Benz, η πρώτη οδηγός αυτοκινούμενου.

Για να κάνει γνωστή την εφεύρεση του συζύγου της η Bertha Benz οδήγησε το πρώτο αυτοκίνητο της εποχής σε μια

ακριβότερο αυτοκίνητο στο κόσμο

Στη Γενεύη και στο σταντ της Bugatti σε πολύ κεντρικό σημείο βρίσκεται ένα αυτοκίνητο που θα παραχθεί μόνο 1 φορά. Σίγουρα πρόκειται για ειδική παραγγελία κάποιου λάτρη της εξαιρετικής αυτής μάρκας. Επίσης σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μεγιστάνα που έχει τη δυνατότητα να παταγγείλει ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Σε δημοσιεύματα αναφέρονται φήμες ότι ο άνθρωπος που έδωσε την παραγγελία αυτή είναι ο F. Pierch μεγαλομέτοχος του γκρουπ VW. Ο οποίος ήταν πριν το αφεντικό της μάρκας.

Bugatti το ακριβότερο αυτοκίνητο του κόσμου

 Μπορείτε να δείτε και το video που ακολουθεί με Αγγλικούς υπότιτλους για την ιστορία πίσω από το «Μαύρο Αυτοκίνητο»

Αν αληθεύουν οι φήμες ή όχι για το όνομα του ιδιοκτήτη δε

συνεργασία mercedes με bmw

Οι μελλοντικές τάσεις στο χώρο του αυτοκινήτου είναι η αυτόνομη πλοήγηση και η εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων για την μείωση των εκπομπών ρύπων. Η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών όμως απαιτεί τεράστια κονδύλια από πλευράς των εργοστασιών. Για να μην μείνουν μόνο στα σχέδια τα μελλοντικά εγχειρήματα των κορυφαίων μαρκών, οδηγούνται σε συμφωνίες και συνεργασίες.

Συνεργασία Mercedes με BMW

Δεν είναι η πρώτη φορά που μάρκες στην αυτοκινητοβιομηχανία μοιράζονται κάποιες τεχνολογίες προκειμένου να επιτύχουν βελτιωμένες οικονομίες κλίμακας. Το έχουμε δει σε διαφορετικά μοντέλα από διαφορετικές μάρκες, να έχουν το ίδιο πλαίσιο ή ακόμη και τον ίδιο κινητήρα.

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε η

audi etron ηλεκτροκίνητο

Στη Γενεύη και στο χώρο της Audi αναμένεται η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρίας. Πρόκειται για το Audi Etron με βάση το Q4 και που θα στηρίζεται στο ΜΕΒ. Το πλαίσιο του γκρουπ της VW έχει αναπτυχθεί ειδικά για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και εκεί θα «πατήσουν» οι περισσότερες ηλεκτρικές εκδόσεις του ομίλου.

Audi Etron, το ηλεκτρικό Q4

Ένα από τα κύρια στοιχεία του MEB είναι πως μπορεί να συνδυαστεί με μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας άρα και διαφορετικών διαστάσεων, που εξυπακούεται πως θα διασφαλίζουν και εναλλακτικές δυνατότητες κίνησης από άποψη αυτονομίας. Αυτό θα προσφέρει την ευέλικτη δυνατότητα στον δυνητικό αγοραστή να διαλέξει τη μπαταρία που ικ

alfa romeo nivola

Πιστεύαμε ότι η Alfa Romeo 4C ήταν από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα. Μόλις παρουσιάστηκαν οι πρώτες φωτογραφίες της Alfa Romeo Nivola όμως, καταλαβαίνει κανείς ότι έτσι έπρεπε να ήταν από την αρχή η 4C. Το νέο σχέδιο για την Nivola προέρχεται από τον Ugur Sahin και πηγάζει από την έμπνευση του όταν είδα την Stradale 33. Η Stradale σχεδιάστηκε από το F. Scaglione και ήθελε να θυμίζει τα αγωνιστικά αυτοκίνητα εκείνης της εποχής (1967).

Alfa Romeo Nivola, ρετρό και σύγχρονη

Η βάση για τη Stradale ήταν το Tipo 33 και για αυτό τη συνοδεύει το 33 στην ονομασία της. Πριν περίπου από 50 χρόνια, η Stradale είχε ένα κινητήρα V8 χωρητικότητας 2,000 κ.εκ. με ισχύ τους 230 ίππους. Κορυφαίες επιδόσεις για τα δεδομένα της εποχής. Ήταν ένα πολύ ελαφρύ αυτοκίνητο με περί

maserati

Τα τελευταία χρόνια σίγουρα δεν είναι τα καλύτερα που έχει γνωρίσει η Maserati. Η Ιταλική φίρμα είναι μια από τις κορυφαίες μάρκες παραγωγής αυτοκινήτων επιδόσεων. Ο λόγος είναι ότι η FCA (Fiat Group) άφησε την ιστορική μάρκα με ένα μόνο σύγχρονο μοντέλο για να ρίξει το βάρος και τους πόρους στις άλλες εταιρίες του group. Το SUV Levante είναι ουσιαστικά το μοναδικό σύγχρονο μοντέλο της μάρκας και σε μια κατηγορία που η Maserati δεν έχει απολύτως καμία παράδοση. Τα υπόλοιπα μοντέλα έχουν δεχθεί αλλεπάλληλα Face lifts προκειμένου να αντέξουν λίγο ακόμη πριν το τέλος του κύκλου ζωής τους. 

Maserati «Alfieri» από τον ιδρυτή της Ιταλικής μάρκας

Για την αναβίωση της λοιπόν η μάρκα ποντάρει στο μικρό όνομα του ιδρυτή

αυτοκίνητα στο μέλλον

Κάποιες φορές είναι να μην ξεκινήσει κάτι και αυτό ισχύει και για την εξέλιξη τεχνολογικά των εξωτερικών καθρεπτών του αυτοκινήτου. Οι καθρέπτες είναι άκρως σημαντικό χαρακτηριστικό στοιχείο για την ασφάλεια. Από την άλλη όμως έχουν και μειονεκτήματα. Ένα βασικό μειονέκτημα είναι η αρνητική επίδραση στην αεροδυναμική και από την άλλη γιατί αυξάνουν τις διαστάσεις πλάτους του οχήματος.

Αυτοκίνητα στο μέλλον χωρίς καθρέπτες

Έως και στις ημέρες μας οι όποιες απόπειρες αντικατάστασης των καθρεπτών από κάμερες, παρέμειναν σε επίπεδο απόπειρας. Σε πρωτόπτυπα αυτοκίνητα (concept) έχουν μπει κατά καιρούς με σκοπό όμως την δημιουργία εντυπώσεων. Βλέπουμε όμως οι κατασκευαστές να έχ

ποιο είναι το μέλλον των smart

Το 1998 έκανε για πρώτη φορά η Smart την παρουσίαση ενός μοντέλου με δύο σημαντικά χαρακτηριστικά. Το πρώτο χαρακτηριστικό στοιχείο ήταν ότι δημιουργήθηκε ένα μοντέλο που δεν έμοιαζε τότε με κανένα από όλα όσα ξέραμε. Έφερε κυριολεκτικά τα πάνω κάτω στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το δεύτερο στοιχείο που είχε συζητηθεί έντονα ήταν ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια δημιουργήθηκε καινούρια Ευρωπαϊκή μάρκα παραγωγής αυτοκινήτων.

Στα προϊοντικά του αυτοκινήτου τώρα, η λογική ήταν να δημιουργήσει άνετες συνθήκες οδήγησης στην καθημερινότητα και κυρίως μέσα στην πόλη. Ήταν τόσο μικρό το πρώτο ForTwo, που χωρούσε να παρκάρει σχεδόν παντού. Δεν θυσίασε την ασφάλεια των επιβατών μιας και είχε το

μάρκες χωρίς suv

Όπως εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς τα SUV αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία στο χώρο του αυτοκινήτου. Μάρκες που δεν είχαν το χαρακτήρα αυτό στην ιδιοσυγκρασία τους, λάνσαραν μοντέλα σε αυτή τη κατηγορία προκειμένου να μεγαλώσουν τις πωλήσεις και τα μερίδια τους. Επίσης SUV μπήκαν σε πολλά τμήματα της αγοράς εκτός της μεσαίας ή της μικρομεσαίας που πρωτοεμφανίστηκαν αυτά τα αυτοκίνητα. Με αποτέλεσμα, κάποιες μάρκες να έχουν πάνω από 1 Sport Utility Vehicles (SUV) στην γκάμα τους.

Ωστόσο υπάρχουν και μάρκες που αντιστέκονται λόγω στρατηγικής

Όπως αναφέραμε υπήρχαν μάρκες που δεν είχαν τα SUV στην φιλοσοφία τους, όπως η Ferrari, η Lamborghini αλλά και η Rolls Royce. Ακόμη και αυτές οι μάρκες λοιπ

Back to top