Blog

Θέματα για το αυτοκίνητο και την εμπειρία οδήγησης

insane mini 600hp

Η ονομασία Mini ήρθε στο αυτοκίνητο αυτό λόγω του μεγέθους του, όταν λανσαρίστηκε. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ. μικρό αυτοκίνητο, με έναν αρκετά μικρό κινητήρα (κανονικά…).

Ο ιδιοκτήτης όμως αυτού του μικρού οχήματος είχε μια άλλη άποψη για το κινητήρα και για τη χρήση ενός κλασικού Mini. 

«Απίθανο» Mini με 600 ίππους ιδανικό για drifting…

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήρθε στη κατοχή ενός ανθρώπου από το Καναδά. Το αμάξωμα του ήταν χτυπημένο και στη προσπάθεια ανακατασκευής του, γεννήθηκαν διάφορες ιδέες. Ο κοινός νους θα έβαζε τους πόρους προκειμένου να επισκευάσει το αυτοκίνητο και να το φέρει όσο πιο κοντά γίνεται στην εργοστασιακή του μορφή. Να έκανε δηλαδή και πάλι το αυτοκίνητο όμορφο και χρηστικό. Προφανώς ο Καναδός ιδιοκτητης δεν είχε αυτό το πλάνο κατά νου. 

Αντί λοιπόν να διορθώσει τις φθορές και τα χτυπήματα στο αμάξωμα, τοποθέτησε ένα τεράστιο κινητήρα V8, [...]

Lamborghini Huracan Performante Diabolico new

Με κάποιες παρεμβάσεις στην εμφάνιση και στην ισχύ, η Diabolico αποδίδει 666 ίππους για να αξιοποιεί καταλλήλως ο οδηγός που θα πάρει την απόφαση να «βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη» και να αποκτήσει μια Lamborghini Huracan Performante.

Lamborghini Huracan Performante Diabolico με 666 ίππους

Η Wheelsandmore, προσφέρει αυτό το ξεχωριστό –και σε όνομα- πακέτο προκειμένου να αναβαθμίσει την Lamborghini Huracan Performante. Πέραν των τροχών που αλλάζει ο οίκος βελτίωσης, υπάρχει και αναβάρθμιση στο σύστημα ανάρτησης σε συνεργασία με τη KW. Με αυτή τη τροποποίηση η απόσταση από το έδαφος περιορίζεται σε ακόμη 3 εκατοστά. Η διάσταση των ζαντών είναι 21 ίντσες πίσω και 20 ίντσες για τους εμπρός τροχούς με ένα μπουλόνι στο κέντρο. Σχεδιαστικά προσφέρονται κάποιες επιλογές προκειμένου να διαλέξει ο υποψήφιος αγοραστής. 

Ο κινητήρας είναι ο ατμοσφαιρικός V10 των 5,200 κυβικών εκατοστών όπου, έχει νέο προγραμματισμό [...]

ισχυρός κινητήρας

Οι πληροφορίες που έβρισκε κανείς στο διαδίκτυο ισχυουν καθώς η Mercedes παρουσιάσε δημοσίως  τις επίσημες επιδόσεις και στοιχεία του νέου της κινητήρα με κωδική ονομασία M139. Ο δίλιτρος κινητήρας των τεσσάρων κυλίνδρων θα εξοπλίσει καταρχήν την νέα AMG A 45 4MATIC και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί και σε όλες τις αντίστοιχες εκδόσεις των CLA, GLA κ.λπ.

Ο πιο ισχυρός δίλιτρος κινητήρας είναι της AMG 45

Η βασική έκδοση του Μ139 θα αποδίδει 387 ίππους και 450 Nm ροπή, ωστόσο θα υπάρχει βελτιωμένη έκδοση S με 421 ίιπους και 500 Nm ροπή. Η βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα αυτού αποτελεί τον κινητήρα που έχει τις κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως στους κινητήρες των 2,000 κυβικών εκατοστών. Ο κινητήρας αυτός αντικαθιστά τον προηγούμενο με κωδική ονομασία Μ133, οποίος αποδίδει 381 ίππους. 

δίλιτρος κινητήρας amg mercedes

tsitsipas αυτοκίνητο

Ο Έλληνας τενίστας έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα, λόγω των εμφανίσεων και των διακρίσεων του στο τένις. Παρόλη την επιτυχία, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο Στέφανος είναι ένα παιδί 20 ετών και δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του για τα αυτά που μπορεί και αγοράζει, όπως το νέο του αυτοκίνητο.

Τι αυτοκίνητο επέλεξε ο Τσιτσιπάς?

Όπως ο ίδιος αναφέρει, περίμενε 4 μήνες προκειμένου να του το παραδώσουν και δεν το πίστευε! Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η έκδηλη χαρά του από τη θέση του συνοδηγού, φανταστείτε να κάτσει πίσω από το τιμόνι πως θα κάνει! Το αυτοκίνητο που παρέλαβε είναι ένα Tesla Model 3 και όπως λέει είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το Model 3 είναι το entry μοντέλο της Tesla και [...]

αθόρυβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Από τις αρχές Ιουλίου κιόλας μπαίνει σε εφαρμογή η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα αθόρυβα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων μέσα στα αστικά οδικά δίκτυα.

Τέλος στα ηλεκτρικά που δεν κάνουν θόρυβο

Κάθε οδηγός – κάτοχος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου γνωρίζει καλά την ησυχία και την άνεση που προσφέρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο που απουσιάζει παντελώς ο θόρυβος του κινητήρα. Ωστόσο υπάρχουν και αρνητικές συνέπειες από αυτό το χαρακτηριστικό άνεσης. Η μεγαλύτερη αρνητική συνέπεια είναι ότι οι διερχόμενοι πεζοί δεν μπορούν να αντιληφθούν έγκαιρα την έλευση ενός ηλεκτρικού οχήματος, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων μέσα στις πόλεις. 

Οι πεζοί έχουν συνηθίσει το θόρυβοα πριν από τον οπτικό έλεγχο όταν κινούνται και δείχνει η τάση να γίνονται λίγο πιο απρόσεκτοι με συνέπεια να τραυματίζονται περισσότερα άτομα σε πόλεις που κυκλοφορούν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

MERCEDES GT

Τα υβριδικά αυτοκίνητα γίνονται πλέον άκρως απαραίτητα για την αυτοκινητοβιομηχανία. Ειδικότερα στα πιο μεγάλα και  «βαριά» μοντέλα από πλευράς ρύπων. Είναι γνωστό ότι οι μάρκες που προέρχονται από την Ευρώπη θα πιεστούν σημαντικά για να μειώσουν το μέσο όρο των εκπομπών ρύπων. 

Για αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να βλέπουμε παρουσιάσεις και λανσαρίσματα με ηλετροκίνηση, ακόμη και σε υπέρ- αυτοκίνητα, έτσι ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν χαμηλά τα επίπεδα εκπομπών ρύπων. 

Mercedes AMG HYBRID GT 73

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα των ηλεκτροκινητήρων είναι ότι μπορούν να δώσουν συγκριτικά μεγαλύτερη ισχύ σε ίππους. Η αύξηση αυτή φτάνει επίπεδα που δεν μπορούσαν να φτάσουν οι παραδοσιακοί κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι μεγάλου κυβισμού κινητήρες που μπορούσαν να έχουν μεγάλες ιπποδυνάμεις, ήταν κάτι που είχαν μόνο τα ακριβά αυτοκίνητα. 

mercedes hybrid

Aston Martin DBS Superleggera OHMSS

Μετά από τόσες ταινίες έχει καταλάβει και ο πιο αδαής ότι υπάρχει ένας άτυπος δεσμός του James Bond ή αλλιώς του πράκτορα 007 με την Aston Martin. Τα περισσότερα από τα καλά εξοπλισμένα αυτοκίνητα  παράγονται από τη κορυφαία  βρετανική μάρκα.

Aston Martin DBS Superleggera OHMSS

Το μοντέλο DBS της Aston Martin ήταν λοιπόν το όχημα του James Bond στην έκτη ταινία της σειράς που είχε γυριστεί για πρώτη φορά πριν από μισό αιώνα (1969) με το τίτλο «On Her Majesty’s Secret Service» (ελληνική μετάφραση: «Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητας»). Τέτοιες επετειακές αιτίες δίνουν το κίνητρο στην Aston Martin για λανσάρισμα ειδικών εκδόσεων όπως της νέας DBS Superleggera, στην οποία δίνει το όνομα OHMSS -το ακρωνύμιο του τίτλου της ταινίας- και θα βάλει σε παραγωγή 50 μόλις αυτοκίνητα. Οι τυχεροί κάτοχοι δεν θα έχουν το προνόμιο της επιλογής χρώματος μιας [...]

Tesla διάγνωση βλαβών

Κάθε πρωτοπόρος έχει να αντιμετωπίσει τα πρώτα προβλήματα μέχρι να εξελίξει τη τεχνολογία του και να είναι αξιόπιστος σε αυτό που προσφέρει. Έτσι και η Tesla καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά και ότι έχει να κάνει με τη παραγωγή σε αυτοκίνητα αλλά και τη μετέπειτα συντήρηση, προγραμματισμένη ή μη. Ήδη πολλοί ιδιοκτήτες παραπονούνται για τους χρόνους παράδοσης τόσο των αυτοκινήτων όσο και των απαιτούμενων εξαρτημάτων μετά τη πώληση. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν στατιστικά βλαβώω, η εταιρία δεν μπορεί να προγραμματίσει τα αποθέματα της σε ανταλλακτικά και να παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις.

Tesla και διάγνωση βλαβών

Ο γνωστός στους περισσότερους ιδιοκτήτης της Tesla, ο Elon Musk έχει στρέψει τη προσοχή του στη λύση αυτών των προβλημάτων και στη βελτίωση της εξυπηρέτησης και της ικανοποίησης των πελατών μετά από τη πώληση. Έτσι η Αμερικανική εταιρία, έχει εξελίξει και θα εξοπλίζει [...]

wrc αγωνιστικό αυτοκίνητο

Στο περασμένο Ράλι Χιλής ο οδηγός αγώνων Thierry Neuville, με συνοδηγό τον Nicolas Gilsoul είχαν, όπως μπορεί κάποιος να δεί στο βίντεο που ακολουθεί, ένα τρομακτικά επικίνδυνο ατύχημα. Το Hyundai i20 WRC ενώ πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, το αυτοκίνητο βγήκε από τον δρόμο και ανετράπηκε.  Το Hyundai i20 Coupe WRC με τους 380 ίππους έχει υψηλά στάνταρ ασφάλειας και με το οποίο συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC και σηκώθηκε κυριολεκτικά στον αέρα.

Hyundai i20 WRC – Ατύχημα στη Χιλή

Το αυτοκίνητο τους μπορεί εξωτερικά να έχει πάρα πολύ μεγάλες ζημιές από το τρομακτικό ατύχημα, ωστόσο το εσωτερικό έχει μείνει κυριολεκτικά ανέπαφο. Η καμπίνα όπου το αγωνιστικό πλήρωμα δίνει μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, δεν έχει πάθει εντελώς τίποτα. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κατασκευής του αυτοκινήτου και κυρίως στο κλωβό ασφάλειας που βρίσκεται στη καμπίνα. Το [...]

υβριδικό αυτοκίνητο

Είναι ακριβά, θεωρούνται όμως και αξιόπιστα; Είναι το μέλλον στο αυτοκίνητο; Έχουν απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας; Αυτά και πολλές περισσότερες ερωτήσεις δημιουργούνται σε όποιον έχει στο μυαλό του την απόκτηση ενός υβριδικού οχήματος.

Καταρχήν θα πρέπει να αναφέρουμε πως όταν λέμε στην κατηγορία με τα υβριδικά αυτοκίνητα, εκτός από τα αμιγώς υβριδικά, δηλαδή την συνδυασμένη λειτουργία ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα, συχνά περιλαμβάνονται και τα πλήρως ηλεκτρικά, τα plug-in αλλά και εκείνα που κινούνται με αέριο.

Ας δούμε λίγα πράγματα για τα υβριδικά αυτοκίνητα 1. Κόστος

Τα πρώτα υβριδικά αυτοκίνητα δεν ήταν και τόσο προσιτά, όπως παρατηρείται άλλωστε και με κάθε καινούρια τεχνολογία σε κάθε προϊόν. Σήμερα όμως η τιμή ενός τέτοιου οχήματος έχει πιεστεί προς τα κάτω σημαντικά και είναι πιο προσιτό να τα αγοράσει κάποιος. Επιπλέον οι διάφορες τοποθετήσεις αερίου που μετατρέπουν ένα συμβατικό αυτοκίνητο σε τύπου υβριδικό, έχουν συγκριτικά μικρό κόστος [...]

Back to top