Τι Κάνει Μια Aston Martin Μοναδική?
Τι Κάνει Μια Aston Martin Μοναδική?

Τι Κάνει Μια Aston Martin Μοναδική?

Για κάποιους είναι ο μοναδικός ήχος του V12 κινητήρα. Για κάποιους άλλους, συλλέκτες κυρίως, είναι η νοσταλγία και η ιστορία που κρύβεται πίσω από το εμβληματικό λογότυπο πάνω στο καπώ του αυτοκινήτου. Μετά είναι η εξαιρετική ποιότητα των υλικών, η στιβαρότητα του αμαξώματος και ο εκπληκτικά δυνατός κινητήρας με τις τρομακτικές επιδόσεις.

 

 

Ας μην παραβλέψουμε το γεγονός ότι είναι και ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο από πλευράς σχεδίασης για πολλούς από τους λάτρεις των υπέρ-αυτοκινήτων. Από όποια πλευρά και να το δει κανείς πάντως, τα Aston Martin είναι καταπληκτικά αυτοκίνητα. Ακόμη και το όνομα το ίδιο προκαλεί ένα δέος.  Αυτό που θέλει να επικοινωνήσει η εταιρία είναι η αποκλειστικότητα, η μοναδικότητα, το κύρος, η απαράμιλλη ποιότητα σε συνδυασμό με την ασφάλεια και τις κορυφαίες επιδόσεις.

 

 

Ακόμη και να αποκρύψει κανείς τα λογότυπα από ένα τέτοιο αυτοκίνητο, δεν γίνεται να κρύψει αυτά τα χαρακτηριστικά που θέλει η Aston Martin να επικοινωνήσει. Είναι ένα αυτοκίνητο αναγνωρίσιμο και ποθητό σχεδόν από όλους.

 

 

aston martin logo

 

 

Η ισχυρή δύναμη του κινητήρα της Vanguish S των 6,000 κυβικών εκατοστών δίνει επιδόσεις που τρομάζουν. Η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 320 χλμ ανά ώρα και η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ / ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα. Παρόμοιες είναι και οι επιδόσεις για τις DB9 και DB11.

 

 

Οι DB9 και DB11 έχουν επιδόσεις που κάθε αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων θα ζήλευε. Μάλιστα η DB11 είναι η πιο γρήγορη DB που παράγεται από το θρυλικό εργοστάσιο. Διατίθεται σε coupe και εξοπλίζεται με τον V12 5.2 λίτρων κινητήρα με διπλό Turbo ή με τον V8 των 4.0 λίτρων. Ο V12 δίνει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ ανά ώρα σε μόλις 3.9 δεύτερα.

 

 

 

Η DB9 είναι εντυπωσιακή και σαγηνεύει τους πάντες. Αυτό το πανέμορφο αυτοκίνητο έχει τον V12 κινητήρα των 6.0 λίτρων με τα 100 χλμ ανά ώρα να έρχονται σε 4.5 δευτερόλεπτα.

 

 

Ωστόσο σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα, οι επιδόσεις δεν είναι η μόνη απαίτηση. Η Aston Martin το γνωρίζει αυτό και ξέρει ότι η έμφαση στη λεπτομέρειες είναι το παν. Έτσι κάθε μοντέλο έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα και τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας κατασκευής.

Αυτό είναι που κάνει μια Aston Martin ξεχωριστή, τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας σε όλες τις εκφάνσεις του αυτοκινήτου. Ποιότητα που προέρχεται από ανθρώπινα χέρια και όχι από ρομπότ. Οι διαδικασίες παραγωγής στο Gaydon της Μεγάλης Βρετανίας είναι έτσι σχεδιασμένες που δεν αφήνουν περιθώριο για αστοχίες ή λάθη.


Αυτό το εργοστάσιο έχει μεγάλη παράδοση αλλά δεν είναι προσκολλημένο στο παρελθόν. Η Aston Martin συνεχώς εξελίσσεται, ακολουθά συνεχώς τις τάσεις σχεδιάσης, υιοθετεί νέες τεχνολογίες και καινοτομεί στις διαδικασίες της χειροποίητης παραγωγής.

 

 

Χρειάζονται περίπου 200 ώρες για να κατασκευαστεί μια Aston Martin και να είναι έτοιμη να την οδηγήσει κάποιος. Άνθρωποι με τα χέρια τους δημιουργούν ένα υπέρ-αυτοκίνητο που όλοι ποθούν. Αυτό είναι που κάνει μοναδική την Aston Martin.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.