Ποιο Είναι το Ασφαλέστερο Αυτοκίνητο του 2018?
Ποιο Είναι το Ασφαλέστερο Αυτοκίνητο του 2018?

Ποιο Είναι το Ασφαλέστερο Αυτοκίνητο του 2018?

Στα τέλη του κάθε έτους ο οργανισμός Euro NCAP περνάει από διάφορες δοκιμασίες τα μοντέλα όλων μεγάλων εταιριών που κατασκευάζουν αυτοκίνητα. Οι δοκιμασίες γίνονται ολοένα πιο απαιτητικές και δύσκολες. Και οι κατασκευαστές πρέπει να εξελίσσουν τεχνολογίες έτσι ώστε να διατηρούν υψηλές θέσεις στις μετρήσεις ασφάλειας που διενεργεί ο ανεξάρτητος αυτός φορέας.

 

Μέσα στο έτος τα αυτοκίνητα ολοκληρώνουν τις δοκιμασίες και τα τεστ παθητικής αλλά και ενεργητικής ασφάλειας και στο τέλος του έτους παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του Euro NCAP. Ο φορέας αυτός έχει 4 διαφορετικές κατηγοριοποιήσεις των αυτοκινήτων ανάλογα με τον όγκο και την χρήση για την οποία προορίζονται.

Νο 1 στην Ασφάλεια η Mercedes A-Class

Για το έτος που ακόμη διανύουμε, το 2018 πρώτο μοντέλο στην ασφάλεια βρίσκεται στην λίστα που παρουσίασε ο Euro NCAP η σειρά A-Class της Mercedes.

 

Το αυτοκίνητο αυτό εκτός από την κορυφαία αεροδυναμική φαίνεται να είναι το καλύτερο και από πλευράς ασφάλειας στα μικρού όγκου οικογενειακά αυτοκίνητα.

 

Σε αυτήν την κατηγορία το κατατάσσει και ο φορέας που διενεργεί τα crash test και τις υπόλοιπες δοκιμασίες μέτρησης ασφάλειας.
Στα πιο μεγάλου όγκου οχήματα ανήκει το Lexus ES το οποίο είναι υβριδικό και κατατάσσεται δεύτερο συνολικά στην λίστα. Αναφέρουμε συνολικά γιατί στην κατηγορία του το Lexus είναι πρώτο.

 

Τα κριτήρια που δοκιμάζονται τα αυτοκίνητα είναι προστασία των επιβατών σε πρόσκρουση όπου η A-Class απέσπασε 96%. Προστασία ανήλικων επιβατών όπου το μοντέλο απέσπασε 91%, ασφάλεια πεζών με βαθμολογία 92% και λοιπά συστήματα υποβοήθησης της ασφάλειας με τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

 

Αν δει κάποιος την λίστα ανάποδα τότε θα συναντήσει το Fiat Panda, πρωτελευταίο το Jeep Wrangler και το Suzuki Jimny να πλασσάρονται με τις χειρότερες επιδόσεις από πλευράς ασφάλειας.

 

Ωστόσο στην πρώτη δεκάδα με τις καλύτερες επιδόσεις από πλευράς ασφάλειας, κατατάσσονται η Volvo με τρία μοντέλα. H Audi, η Lexus, η Hyundai, η Peugeot και η Mazda.

 

Επίσης, στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε κάποια από τα Test που γίνονται από τον Euro NCAP.

 

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.