Αντισκωριακή προστασία, τι πρέπει να προσέχετε;
Αντισκωριακή προστασία, τι πρέπει να προσέχετε;

Αντισκωριακή προστασία, τι πρέπει να προσέχετε;

Η αντισκωριακή προστασία ενός αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι μέρος της κατάλληλης περιοδικής συντήρησης. Κανείς δεν θέλει να δει ορατά σημάδια διάβρωσης στο εσωτερικό του σασί του αυτοκινήτου του. Η ανεπιθύμητη σκουριά μπορεί να κάνει αισθητή την εμφάνιση της σε διάφορα μηχανικά μέρη καθώς και στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου που έρχεται πολύ κοντά με την άσφαλτο. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να μεγιστοποιήσει την αντισκωριακή προστασία του αυτοκινήτου του;

Ευτυχώς για όλους τους οδηγούς ναι υπάρχουν κάποια σημεία που αν τους δώσετε τη δέουσα προσοχή, θα μπορούσατε να προστατεύσετε το αυτοκίνητο σας από την σκουριά. 

Διαβάστε το άρθρο για να δείτε χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του αυτοκινήτου σας.

Πρέπει να πλένετε το αυτοκίνητο σας συχνά

Το συχνό πλύσιμο λειτουργεί καθαρά προληπτικά και θα κρατήσετε το αυτοκίνητο σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Με ένα καλό πλύσιμο την εβδομάδα θα φύγουν από το αμάξωμα λάσπες, άλατα και όποια άλλα στοιχεία που μπορεί να υποκινήσουν την διάβρωση κάποιων μερών του οχήματος. Επίσης αν έχετε την ευκαιρία και το κάνετε μόνος σας, είναι εύκολο να διαπιστώνετε και τυχόν φθορές, γρατζουνιές ή ότι άλλο δεν σας αρέσει στην κατάσταση του αυτοκινήτου.

Πρέπει να πλένετε το αυτοκίνητο σας αποτελεσματικά

Δεν φτάνει να το πλένουμε συχνά, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το αυτοκίνητο μας πλένεται με τις σωστές συνθήκες. Υπάρχουν πανιά και σφουγγάρια που είναι πλέον ακατάλληλα για το πλύσιμο ενός αυτοκινήτου. Τέτοια υλικά συνήθως είναι πιο σκληρά ή επιθετικά με την επιφάνεια βαφής του αυτοκινήτου και μπορεί να δημιουργήσουν αμυχές, εκδορές ή θολώματα στο χρώμα. Μικρο-γρατζουνιές μπορεί να είναι η αρχή για τη δημιουργία διάβρωσης μιας και αφήνουν την μεταλική επιφάνεια εκτεθειμένη στις συνθήκες του περιβάλλοντος. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε πανί 100% βαμβακερό για τον καθαρισμό και το γυάλισμα.

Κάντε ένα καλό κέρωμα για την αντισκωριακή προστασία

Η διαδικασία του κερώματος κρίνεται απαραίτητη για την αντισκωριακή φροντίδα του αυτοκινήτου. Το κερί ουσιαστικά αποτελεί ένα φίλτρο προστασίας του αυτοκινήτου σας. Εμποδίζει τα όποια στοιχεία του περιβάλλοντος να “καθίσουν” πάνω στις μεταλλικές επιφάνειες και να αρχίσουν να προκαλού φθορές και διαβρώσεις. Οπότε το καλό κέρωμα συμβάλλει σημαντικά στην αντισκωριακή φροντίδα του αυτοκινήτου σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ στα ακατάλληλα προϊόντα αντισκωριακής προστασίας

Αν ψάξει κάποιος σίγουρα θα βρει αρκετά προϊόντα στο εμπόριο που υπόσχονται προστασία ενάντια στη σκουριά χωρίς όμως να υπάρχουν αποδεδειγμένα στοιχεία για την δράση τους. Κατά συνέπεια προσέξτε τι αγοράζετε για να μην ξοδεύετε χρήματα σε προϊόντα που δεν θα σας δώσουν καμιά αξία. Αν δεν είστε σίγουρος για το τι πρέπει να χρησιμοποιείτε, ρωτήστε το εξειδικευμένο τεχνικό μας προσωπικό στο παρακάτω τηλέφωνο.

Καλέστε για ότι χρειαστείτε το συνεργείο μας στην Κηφισιά – 210 800 1111

Ορίστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα οπτικούς ελέγχους

Η διάβρωση δεν είναι κάτι που εμφανίζεται μόνο στο σασί ή στις λαμαρίνες. Μπορεί να διαβρωθούν και μηχανικά μέρη που είναι άκρως σημαντικά για την ασφάλεια σας. Τέτοια μηχανικά μέρη είναι η κρεμαργιέρα, το σύστημα ανάρτησης, καθώς και το σασμάν του αυτοκινήτου. Για να διασφαλίσετε την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου σας και κατ’ επέκταση την ασφάλεια σας και της οικογένειας σας, δεν θα πρέπει να αμελείτε τις προγραμματισμένες συντηρήσεις και συχνούς τεχνικούς ελέγχους από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η AUTOBESIKOS Α.Ε. διαθέτει εξουσιοδοτημένο συνεργείο Peugeot και άρτια εξοπλισμένο γενικό συνεργείο στην Λ.Κηφισίας 323, στην Κηφισιά. 

Αν τύχει να χρειαστεί η βαφή του αυτοκινήτου, αφήστε το στους ειδικούς!

Αν προκύψει κάποιο ατύχημα και το αυτοκίνητο χρειαστεί βάψιμο, τότε μην το αμελήσετε. Ορίστε ένα ραντεβού για εκτίμηση και αποκατάσταση της ζημιάς το συντομότερο δυνατό. Όπως αναφέραμε ήδη, όταν φύγει το χρώμα από την μεταλλική επιφάνεια, τότε αυτή είναι εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες και στην οξείδωση.

Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού στο συνεργείο μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι περιλαμβάνει ένας έλεγχος ΚΤΕΟ
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.