Θες να πουλήσεις εύκολα το αυτοκίνητο σου? Δες πως!
Θες να πουλήσεις εύκολα το αυτοκίνητο σου? Δες πως!

Θες να πουλήσεις εύκολα το αυτοκίνητο σου? Δες πως!

Έχεις αποφασίσει να αλλάξεις αυτοκίνητο και σε έχουν πιάσει αισθήματα ανυπομονησίας και ενθουσιασμού? Δες με ποιους τρόπους μπορείς να διευκολύνεις την πώληση του παλιού σου αυτοκινήτου.

Πρώτα από όλα σκέψου πως θα πουλήσεις το παλιό σου αυτοκίνητο

1η Επιλογή: Αναζήτησε μόνος σου τον επόμενο ιδιώτη 

Αυτή η λύση προτείνεται σαφώς στην περίπτωση που έχεις διαθέσιμο χρόνο και υπομονή για να πουλήσεις στην καλύτερη δυνατή τιμή για εσένα. Ειδικότερα αν το αυτοκίνητο σου είναι πιο παλιό από τα 10 έτη.

 

Εκτός από χρόνο, θα χρειαστείς και τα ψυχικά αποθέματα να επικοινωνείς με αγνώστους, να διαπραγματεύεσαι και να προσπαθείς να πείσεις για το κελεπούρι που αποχωρίζεσαι. Επίσης θα πρέπει να υποστείς κάποιες πιέσεις από συνεργεία που θα κάνουν τεχνικό έλεγχο στο αυτοκίνητο σου με εντολέα τον δυνητικό αγοραστή.

2η Επιλογή: Το δίνεις ανταλλαγή στον έμπορο που εμπιστεύεσαι

Σαφώς και είναι η πιο γρήγορη επιλογή και οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι χρήμα! Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση που επιλέξεις να το κάνεις ανταλλαγή, θα πρέπει να αποδεχτείς το γεγονός ότι θα πιάσεις λιγότερο καλή τιμή για εσένα μιας και ο έμπορος θα πρέπει να έχει κάποιο κέρδος από την συναλλαγή και τον χρόνο που θα επενδύσει για να πουλήσει το αυτοκίνητο σου για εσένα.

 

Στην περίπτωση που απευθυνθείς σε έμπορο με μεγάλες ταμπέλες “Αγοράζω άμεσα και μετρητά!” τότε μπορείς να απαλλαγείς από ένα όχι τόσο καλό αυτοκίνητο. Ωστόσο, είναι αντιληπτό ότι δεν θα έπρεπε να εμπιστευτείς έναν τέτοιο έμπορο για να αγοράσεις το επόμενο αυτοκίνητο σου.

 

Αν αποφασίσεις να πας με την 2η λύση τότε θα χάσεις λίγο από την αξία των χρημάτων σου και από την προσπάθεια σου όλο αυτό το διάστημα να κρατήσεις το αυτοκίνητο σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Εκτίμησε σωστά την αξία του αυτοκινήτου σου

Στις ημέρες μας με την ραγδαία εξάπλωση του διαδικτύου, είναι πανέυκολο να κάνεις μια σχετική έρευνα για την ανταγωνιστηκότητα του αυτοκινήτου σου. Μπες σε 1-2 ιστοσελίδες ηλεκτρονικών αγγελιών αυτοκινήτου, δες και σύγκρινε τιμές. 

 

Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου την χρονολογία της 1ης άδειας κυκλοφορίας, τα χιλιόμετρα που έχεις διανύσει, τον κινητήρα, την φορολογία του και το είδος του καυσίμου. Αν το αυτοκίνητο σου είναι καλύτερα εξοπλισμένη έκδοση ή όχι, είναι κάτι που επίσης πρέπει να λάβεις υπόψη.

Κράτησε το περιποιημένο και καθαρό

Κακά τα ψέμματα, σε κανέναν μας δεν θα άρεσε να επιλέξει ένα αυτοκίνητο που είναι βρώμικο και έχει δυσάρεστες οσμές στο εσωτερικό του. Αν ποντάρεις στα υπόλοιπα στοιχεία του αυτοκινήτου σου και το επιδείξεις βρώμικο, τότε μην περιμένεις και πολλά από τον δυνητικό αγοραστή που έχεις μπροστά σου.

 

Πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις που οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Οπότε καθάρισε ακόμη και τα λιγότερο εμφανή σημεία του οχήματος πριν το επιδείξεις προς πώληση και δεν θα το μετανιώσεις. Ο επόμενος αγοραστής το προσλαμβάνει ως πολύ θετικό σημείο και θεωρεί ότι πάντα έτσι συμπεριφερόσουν στο αυτοκίνητο που εκείνος πρόκειται να αγοράσει τώρα. Με μια σχετικά μικρή κίνηση, μπορείς να δώσεις στο αυτοκίνητό σου τη χαμένη του λάμψη και να το κάνεις να μοιάζει πάλι σαν καινούριο!

 

Είναι κατανοητό ότι δεν έχουμε όλοι τον χρόνο ή και την διάθεση, να το κάνουμε μόνοι μας. Ωστόσο με πάρα πολύ μικρό κόστος μπορείς να αναθέσεις τον καθαρισμό του σε ένα από τα γνωστά πλυντήρια αυτοκινήτων.

Αν πουλάς το αυτοκίνητο σου λοιπόν, πήγαινε το για πλύσιμο τώρα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις – Πολλές καλές φωτογραφίες, πολλές χιλιάδες λέξεις που θα σε βοηθήσουν να πουλήσεις. Αν σκέφτεσαι να “ανεβάσεις” μια ηλεκτρονική αγγελία, μην ξεχάσεις να βγάλεις αρκετές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας. Είναι αυτές που θα κοιτάζει με τις ώρες ο επόμενος αγοραστής και θα φαντάζεται ότι εκείνος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του πολυαγαπημένου σου αυτοκινήτου.

 

Εννοείται ότι πρέπει να φωτογραφίσεις το αυτοκίνητο σου μετά από ένα καλό πλύσιμο. Βγάλε φωτογραφίες και σημεία εξοπλισμού που μπορεί να ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα, αν διαθέτει Navigation System, τότε φωτογράφισε το εν λειτουργία. Αν έχει κάμερα οπισθοπορείας, κάνε το ίδιο. Αυτά τα τεχνολογικά καλούδια, είναι που μπορεί να θαμπώσουν τον επόμενο αγοραστή.

Η περιγραφή της αγγελίας πρέπει να γίνει έντεχνα

Όταν κάτσεις να γράψεις την περιγραφή της αγγελίας, μην βαρεθείς να σκεφτείς πως μπορείς να γράψεις 2-3 προτάσεις που θα αναδείξουν τα οφέλη του αυτοκινήτου σου για τον επόμενο αγοραστή.

 

Σκέψου λίγο περισσότερο τι θα ήθελε να αγοράσει κάποιος σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Δεν εννοούμε εδώ ότι πρέπει να αρχίσεις να γράφεις πράγματα που δεν ευσταθούν. Απλά φρόντισε να τονίσεις τα θετικά σημεία όπως είναι ο επιπρόσθετος εξοπλισμός, τα λίγα χιλιόμετρα, το ατρακάριστο, την πρόσφατη συντήρηση που έγινε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Κατάλαβες τι εννοώ!

 

Επιπρόσθετα, καλό θα είναι να αναφέρεις τον λόγο που το έχεις προς πώληση. Το να θέλεις να πάρεις ένα άλλο ή να φύγεις στο εξωτερικό, είναι κάτι που είναι λογικό και δεν δημιουργεί ανεπιθύμητες αμφιβολίες ή και υποψίες!

Σημαντικό είναι να έχεις κρατήσει το Book Service του οχήματος

Όταν αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο δεν δίνουμε και πολύ μεγάλη βάση στην τήρηση ενός πιστοποιημένου ιστορικού συντήρησης. Ωστόσο, μπορεί το αυτοκίνητο σας να χάσει και 15% της εμπορικής του αξίας όταν δεν πιστοποιείται η προγραμματισμένη συντήρηση. 

 

Τώρα που ξέρεις, κάντο! Διατήρησε το book service με τις σφραγίδες των συνεργείων που έχεις επισκεφτεί και έχε το μαζί σου προς επίδειξη στον δυνητικό αγοραστή. Αν το αυτοκίνητο σου δεν έχει χάσει service, δεν έχει τρακάρει και η συντήρηση του, έχει γίνει σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, τότε έχεις σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Μην πουλήσεις “εκτός εποχής” γιατί θα χάσεις

Διαθέτεις προς πώληση κάποιο SUV, πούλησε το το φθινόπωρο, είναι η πιο κατάλληλη εποχή για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Είναι απόλυτα λογικά και εσύ μάλλον έτσι θα λειτουργούσες. Το πιθανότερο να αγόραζες ένα τετρακίνητο όχημα λίγο πριν τις χειμερινές εξορμήσεις. Εκτός αν το αυτοκίνητο σου έχει κοτσαδόρο και δυνατότητα ανέλκυσης. Τότε τόνισε το γιατί απευθύνεσαι σε κάτοχο φουσκωτού που μπορεί να θέλει ένα τέτοιο αυτοκίνητο ακόμη και την άνοιξη. 

 

Αν έχεις κάποιο αυτοκίνητο cabrio, είναι αντιληπτό ότι η άνοιξη είναι η εποχή σου για να πιάσεις την καλύτερη τιμή. Λογικό και πάλι, κανείς δεν ανοίγει μια κουκούλα σε ένα αυτοκίνητο όταν κάνει κρύο ή όταν βρέχει.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.