Αυτοκίνητο ευκαιρία! Τι να προσέξεις?
Αυτοκίνητο ευκαιρία! Τι να προσέξεις?

Αυτοκίνητο ευκαιρία! Τι να προσέξεις?

Ένας από τους τίτλους που θα συναντήσει κάποιος όταν αναζητά ένα καλό μεταχειρισμένο, είναι “Αυτοκίνητο ευκαιρία”. Σίγουρα όλοι όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα προς πώληση, προσπαθούν να τα παρουσιάσουν όσο το δυνατόν πιο ελκυστικά για να προσελκύσουν πολλούς ενδιαφερόμενους. Από την άλλη, όλοι μας όταν ψάχνουμε να αγοράσουμε κάτι, αναζητούμε την ευκαιρία, τις καλύτερες συνθήκες δηλαδή αγοράς από τον μέσο όρο. Κανένας μας δεν θέλει να τον βάζουν στην ίδια κατηγορία με τους άλλους, όλοι θέλουμε το καλύτερο για εμάς. Οι πωλητές όμως το γνωρίζουν αυτό και παρουσιάζουν την προσφορά αυτοκινήτων ως την ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσεις.

Αυτοκίνητο ευκαιρία και αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Οι περισσότερες αγγελίες που θα δεις με τίτλο “αυτοκίνητο ευκαιρία”, προέρχονται από εμπόρους. Συνήθως αυτοί οι έμποροι διαφημίζουν ότι αγοράζουν μετρητά άμεσα το δικό σου αυτοκίνητο αν βρεθείς σε ανάγκη. Σίγουρα θα βρεις και κάποιες αγγελίες από ιδιώτες που θα αναγράφουν την ευκαιρία που έχεις να κερδίσεις αν τελικά επιλέξεις το αυτοκίνητο τους.

 

Γιατί συμβαίνει αυτό όμως? Οι πωλητές γνωρίζουν ότι οι δυνητικοί αγοραστές σε ποσοστό πάνω από 55% αναζητούν αυτοκίνητα που έχουν έως 75,000 χιλιόμετρα, είναι εφοδιασμένα με κινητήρες πετρελαίου (diesel) και η μέση αξία τους είναι κάτω από τα €8,000. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές δηλαδή αναζητούν το φθηνότερο αυτοκίνητο της αγοράς στην καλύτερη δυνατή τιμή. Οπότε οι πωλητές έχοντας αυτές τις στατιστικές πληροφορίες προσαρμόζουν την προσφορά τους ανάλογα. Για να συμβεί αυτό όμως έχουν γίνει κάποιες παραχωρήσεις ή και παραβιάσεις στις περισσότερες των περιπτώσεων.

 

Μία από τις πιο συνηθισμένες παραβιάσεις είναι να αγοράζουν αυτοκίνητα με υπερβολικά πολλά χιλιόμετρα και να γυρίζουν το κοντέρ σε αριθμό χιλιομέτρων που θα ήθελε να δει ένας ενδιαφερόμενος αγοραστής. Κατά συνέπεια η αιτία του θέματος ξεκινά από την ζήτηση μιας και οι πωλητές πρέπει να προσαρμόσουν την προσφορά τους ανάλογα με το τι θέλει το κοινό τους.

Το φθηνό τις περισσότερες φορές καταλήγει ακριβό

Μην πέσεις λοιπόν στην παγίδα της τιμής γιατί η αγορά ενός μεταχειρισμένου δεν περιλαμβάνει μόνο το κόστος αγοράς. Ένα φθηνό μεταχειρισμένο σε σχέση με τον μέσο όρο στην αγορά του αυτοκινήτου, μπορεί να σου βγάλει άμεσα προβλήματα.  Ζητήματα που ίσως να πρέπει να βάλεις αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να μπορείς να το κυκλοφορήσεις με ασφάλεια.

 

Εμείς στην Autobesikos γνωρίζουμε πολύ καλά την αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Για να επιλέξουμε ένα αυτοκίνητο και να μπει σε ένα από τα σημεία πώλησης που διαθέτουμε, πρέπει να ικανοποιεί αυστηρά ποιοτικά κριτήρια.

  •  Θα πρέπει καταρχήν να πιστοποιοείται ο αριθμός των χιλιομέτρων
  • Θα πρέπει να μην έχει εμπλακεί το όχημα σε τρακάρισμα
  • Θα πρέπει να είναι σε άψογη μηχανική κατάσταση

Το αποτέλεσμα μετά από το φιλτράρισμα αυτό είναι να καταλήγουμε να επιλέγουμε πολύ μικρό ποσοστό από τα αυτοκίνητα που βλέπουμε σε καθημερινή βάση στα καταστήματα μας. Η ταμπέλα “αυτοκίνητο ευκαιρία” συνηθίζεται να επικοινωνείται στην φθηνή κατηγορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Εκεί όπου το κοινό είναι ακόμη πιο ευαίσθητο στο μέγεθος του κόστους αγοράς.

Γιατί να προσέξει κανείς τις “ευκαιρίες”

Όταν αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, αναλαμβάνεις και ένα μικρό ποσοστό ρίσκου. Η επιλογή που έχεις να κάνεις έχει να κάνει με το μέγεθος του ρίσκου που αναλαμβάνεις. Είναι αντιληπτή φαντάζομαι η έννοια του ρίσκου. Όταν ψάχνεις την φθηνότερη δυνατή λύση, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τότε πιέζεις από μόνος σου τα όρια του ρίσκου που εσύ ο ίδιος αναλαμβάνεις.

 

Ας δούμε τι θα πρέπει να προσέξεις. Αναφέραμε τη μάστιγα της εποχής που έχει να κάνει με τα γυρισμένα χιλιόμετρα. Όσο περισσότερα είναι τα χιλιόμετρα ενός αυτοκινήτου, τόσο πιέζεται η εμπορική του αξία. Οπότε μια ευκαιρία με 20,000 χιλιόμετρα μπορεί να ήταν η ευκαιρία όχι για εσένα, αλλά για τον έμπορο που το αγόρασε πολύ φθηνά με 200,000 χιλιόμετρα και στο πλάσαρε σαν ευκαιρία. Και μόλις εσύ πας για το δεύτερο service, να πρέπει να κάνεις τελικά γενική επισκευή!

 

Στην Autobesikos πρέπει να πιστοποιείται ο αριθμός των χιλιομέτρων του αυτοκινήτου που προσθέτουμε σε κάποια από τις εκθέσεις μας, αλλιώς βρισκόμαστε στην όχι και τόσο ευχάριστη θέση να το απορρίψουμε.

Τρακαρισμένο για ατρακάριστο

Ένα όχημα που έχει υποστεί πολύ σοβαρές επισκευές λόγω μεγάλου τρακαρίσματος, μπορεί να προσφερθεί σε πάρα πολύ δελεαστική τιμή προκειμένου να αλλάξει χέρι. Είναι λογικό για εκείνον που το προσφέρει, δεν είναι λογικό για εσένα που αγοράζεις να θολώνεις την κρίση σου λόγω χαμηλής τιμής! Ψάξτο περισσότερο, πήγαινε το σε έναν φανοποιό εμπιστοσύνης σου για να δεις αν είναι πραγματικά ευκαιρία.

 

Στην Autobesikos απορρίπτουμε καθημερινά το 35% περίπου των “ευκαιριών” γιατί διαπιστώνουμε ότι έχει υποστεί σημαντική επισκευή από τρακάρισμα. Δεν επιλέγουμε αυτοκίνητα που έχουν εμπλακεί σε τρακάρισμα. Αυτό γιατί θέλουμε να απολαμβάνεις ξέγνοιαστα εσύ και η οικογένεια σου το κάθε χιλιόμετρο οδήγησης.

Άριστα αυτοκίνητα με μηχανικές βλάβες!

Εδώ ο κίνδυνος είναι το αυτοκίνητο να κρύβει μηχανικές παγίδες για τον νέο ιδιοκτήτη. Σου λέει ο πωλητής ότι έχει ελεγχθεί και ότι είναι μηχανικά αψεγάδιαστο? Ψαξτο μόνος σου, ζήτα την συνδρομή ενός μηχανικού της εμπιστοσύνης σου για να κάνει έναν ενδελεχή έλεγχο στο αυτοκίνητο. Θα μου πεις αν έχεις 4-5 αυτοκίνητα στην λίστα σου, τότε θα πρέπει να ξοδέψεις κάποιο ποσό για να κάνεις τους απαιτούμενους ελέγχους. Προτίμησε τότε αξιόπιστους εμπόρους που δεν παίζουν μες την λέξη της ευκαιρίας και μπορούν να σου πιστοποιήσουν την κατάσταση του οχήματος που σε ενδιαφέρει.

Αυτοκίνητο ευκαιρία – υπάρχει τελικά ή όχι?

Σαφώς και υπάρχουν ευκαιρίες στην αγορά του αυτοκινήτου, εμείς τις αναζητούμε πριν από εσένα! Το κακό με την ευκαιρία είναι ότι η πιθανότητα να την βρεις είναι ελάχιστη. Για αυτό λέγεται και ευκαιρία άλλωστε. Αυτή είναι η δική μας εμπειρία από την δική μας αναζήτηση σε καθημερινή βάση. Οπότε τίθεται το θεμελιώδες ερώτημα σε εσένα: Ποια η δική σου πιθανότητα να πέσεις πάνω σε ένα “αυτοκίνητο ευκαιρία” με αναζήτηση λίγων ημερών ανά 5-10 χρόνια που μπορεί να ψάχνεις για αυτοκίνητο? Το ερώτημα τίθεται σε σχέση με έναν επαγγελματία έμπορο που δυσκολεύεται να βρει την “ευκαιρία” και απορρίπτει προτάσεις σε καθημερινή βάση.

Οι Αμερικανοί λένε “The most expensive product or service is the free or the cheap one” 

Αυτό μεταφράζεται στην γλώσσα μας ότι σε όλα τα προϊόντα όμοια και σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, αυτό που πληρώνεις αυτό τελικά θα πάρεις!

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει να διαβάσετε το άρθο “Γιατί να αγοράσετε αυτοκίνητο από την Autobesikos

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνετε προσφορές και νέα.

Copyright © 2022. All rights reserved.